Du er her: Forside Blogs Ann-Christina Lange

Blog: Ann-Christina Lange

Ann-Christina Lange er innovationsattaché i Tel Aviv, Israel.

Ann-Christina LangeJeg tiltrådte stillingen som innovationsattaché den 1 november 2016. Jeg ser frem til at arbejde målrettet med innovation og uddannelse i Israel og til at starte innovationscenteret op fra bunden som en del af et team og i samarbejde med ambassaden i Tel Aviv.

Desuden glæder jeg mig meget til at få indsigt i israelsk innovationskultur, der på mange måder udspringer af en form for benspændstænkning – eller mere populært sagt en form for ’disruptive innovation’. Israel er en imigrationsnation og bygger på en høj grad af diversitet. Samtidig er Israel udfordret af mangel på vand og land, hvilket har skabt mange interessante højteknologiske løsninger og innovationer inden for blandt andet vandteknologi og jordbrug.

Jeg glæder mig meget til at få større indsigt i netop de forhold, der er afgørende for Israels succes både som start-up nation og som stærk forskningsnation. 

Der er som udgangspunkt rigtigt meget, danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner kan få ud af at samarbejde med de israelske miljøer. Og det er mit mål er at skabe de bedste rammer, for at danske institutioner kan få adgang til  de viden- og startupmiljøer, som findes i Israel, gennem konkrete innovationsforløb og -processer.

Viser 1-2 af 2 resultater
Vejen til fremtidens innovation: Dannelse eller fandenivoldskhed?
Publiceringsdato 10. november 2017 I Danmark taler vi om dannelse som et vigtigt element i fremtidens uddannelser og innovation. I Israel, som er et af verdens førende high-tech hubs og hjemsted for excellente forskningsmiljøer, taler de om ’fandenivoldskhed’ som drivkraften bag deres succes.
Førerløse biler, hårdtarbejdende håndværkere og GTS-institutter i “the Start-up Nation”
Publiceringsdato 18. april 2017 Efter et par måneder som udsendt fortæller innovationsattaché Ann-Christina Lange om mødet med innovationskulturen i Israel. Et besøg fra de danske GTS-direktører tydeliggjorde forskellene mellem den danske og den israelske model for videnoverførsel.