Du er her: Forside Blogs Blogs

Blogs

Alle blogs fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Viser 1-30 af 293 resultater
Kardiologi - et kaleidoskop af innovative løsninger
Publiceringsdato 21. november 2018 Kardiologer og innovatører fra Brasilien og Danmark deler erfaringer med løsninger og teknologier under et delegationsbesøg på danske universiteter og hospitaler. Det giver grundlag for et fremtidigt samarbejde inden for f.eks. telemedicin, big data, machine learning og medicinsk teknologi.
Arktis: Opskriften på et endnu tættere forhold mellem Sydkorea og kongeriget Danmark
Publiceringsdato 12. november 2018 Sydkorea har i september 2018 lanceret en ny masterplan for involvering i Arktis. Denne blog beskriver Koreas engagement i arktis, og hvordan det kan bringe kongeriget Danmark og Korea endnu tættere sammen.
Champions League for universiteter: Excellente forskningsmiljøer opnår hædersbevisning
Publiceringsdato 29. oktober 2018 57 tyske universitetsklynger blev for nylig tildelt millionbevillinger. Det skete som led i den tyske regerings Excellence-strategi, som støtter særligt fremragende forskningsmiljøer og giver dem international synlighed. Tredje fase er i gang, siden initiativet startede i 2005. Denne blog gør status
Spotify som inspiration for fremtidens universitetsuddannelse
Publiceringsdato 15. oktober 2018 I Silicon Valley dukker der hele tiden nye virksomheder op, der forsøger at gentænke den traditionelle form for videregående uddannelse. Det gør de bl.a. ved at dele den akademiske uddannelsesrejse op i mindre dele, som virksomhederne så specialiserer sig i.
Stadig meget at lære af Tyskland
Publiceringsdato 11. september 2018 Tyskland er ikke længere verdensmestre i fodbold. Men det er de måske i strategisk samarbejde mellem universiteter og virksomheder. Netop dét var i fokus, da DI og Danske Universiteter besøgte den tyske ”motor”, delstaterne Bayern og Baden-Württemberg.
Hjertestop i Amazonas? Så er der brug for en smartphone
Publiceringsdato 27. august 2018 At sikre bedst mulig sundhed til flest mulige borgere er en udfordring i Brasilien. Sundhedssektoren er presset, landet er kæmpestort, og i dele af landet har borgerne lang vej til læger og hospitaler. Dertil kommer en aldrende befolkning, der vil belaste sundhedssektoren yderligere.
I Kina er ’filosofikum’ vejen til fremtidens arbejdsmarked
Publiceringsdato 06. juli 2018 Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers har netop modtaget anbefalingerne til, hvordan er nyt filosofikum kan se ud. Kina eksperimenterer allerede med lignende initiativer, så her følger lidt kinesisk inspiration til den danske debat.
Begyndelsen på en dansk-koreansk grøn energiudladning
Publiceringsdato 03. juli 2018 Sydkorea har øget fokus på brug af vedvarende energi, hvilket har styrket samarbejdsrelationerne mellem Danmark og Sydkorea.
Kunstig intelligens skal ned på jorden
Publiceringsdato 29. maj 2018 I Tyskland har man sat sig for, at satsningen på kunstig intelligens (”AI”) både skal handle om at udnytte de store teknologiske muligheder og om at øge forståelsen, så borgerne tager teknologien til sig. Det har Münchens ”Applied AI Initiative”, sammen med tech-giganter, sat sig i spidsen for.
Kinas nye superministerium besøger UFM
Publiceringsdato 25. maj 2018 I flere år har der svirret rygter om, at Kinas ministerium for Videnskab og Teknologi (MOST) skulle nedlægges eller i hvert fald lægges sammen med et andet ministerium. Derfor var overraskelsen stor, da den kinesiske folkekongres i marts uden varsel godkendte en større omlægning og styrkelse af MOST
Vejen til fremtidens arbejdsmarked går gennem digitalisering
Publiceringsdato 18. april 2018 Messaging i stedet for e-mails? Blockchain som værktøj til at sikre databeskyttelse? Hvordan kan teknologien bruges på fremtidens arbejdsmarked? Det var nogle af de spørgsmål, der blev diskuteret på Digitaler Staat, hvor ICDK München deltog sammen med den danske ambassade i Berlin.
Kunstig intelligens og fremtidens uddannelse
Publiceringsdato 06. april 2018 Nye teknologier som digitale platforme, kunstig intelligens, robotter og adaptive læringsværktøjer får stor betydning for fremtidens uddannelser og undervisning. De nye teknologier optager både forskere, embedsfolk og politikere i Silicon Valley, hvor mange af de nye teknologier bliver udviklet.
Landbrug 4.0 i Brasilien
Publiceringsdato 04. april 2018 Efter tre år som innovationsattache i Brasilien vender Stina tilbage til Danmark til maj. Hendes sidste blogindlæg handler om, hvordan brasilianske fødevareproducenter ruster sig til fremtiden ved hjælp af nye teknologier og brug af data. Indlægget er oprindelig bragt i MM Next.
Efter tre spændende år i München: Auf Wiedersehen
Publiceringsdato 05. marts 2018 Så kom dagen. Min tid på posten som innovationsattaché i München er slut. Efter tre år har jeg nu pakket skrivebordet og afleveret mit tyske ausweis-ID. Her er nogle af de vigtigste erfaringer, jeg tager med mig hjem.
I Kina er kunstig intelligens nøglen til et sundhedssystem i verdensklasse
Publiceringsdato 09. februar 2018 Kunstig intelligens og big data anses som de vigtigste redskaber til at skabe bedre regional balance i Kina og sikre adgang til lægebehandling i fjerne egne samt højne kvaliteten af landets sundhedssystem. Det blev klart, da det kinesiske statsråd afholdt pressemøde i Beijing den 24. januar 2018.
Olympisk ild og vagtskifte i Sydkorea
Publiceringsdato 08. februar 2018 Når sportsinteresserede i hele verden retter blikket mod Sydkorea for at se den olympiske flamme blive tændt, retter jeg blikket mod Danmark. Efter godt 4,5 år som attaché på innovationscenteret i Seoul er det tid til at vende hjem. Der er vagtskifte den 1. februar 2018.
Sydkoreas nye grønne ambitioner
Publiceringsdato 21. december 2017 Forårets regeringsskifte i Sydkorea har genoplivet Sydkoreas ambitioner på det grønne område og særligt vedvarende energi har fået plads på den politiske dagsorden. Danmark og de andre nordiske lande skal inspirere Sydkoreas arbejde med blandt andet vedvarende energi.
Vejen til fremtidens innovation: Dannelse eller fandenivoldskhed?
Publiceringsdato 10. november 2017 I Danmark taler vi om dannelse som et vigtigt element i fremtidens uddannelser og innovation. I Israel, som er et af verdens førende high-tech hubs og hjemsted for excellente forskningsmiljøer, taler de om ’fandenivoldskhed’ som drivkraften bag deres succes.
Uddannelsessamarbejde: Ny tid – nye muligheder
Publiceringsdato 24. august 2017 Uddannelsessamarbejdet mellem Danmark og Vietnam har stået på i mere end 10 år, og mulighederne udvikler sig stadig. Mulighederne skal i første omgang gribes af uddannelsesinstitutioner, men erhvervslivet bør også læse med.
Shanghai vil have (dansk) velfærd i øjenhøjde
Publiceringsdato 09. august 2017 Shanghai står overfor enorme demografiske udfordringer. Allerede næste år regner man med, at byen har mere end 5 millioner ældre, som kræver pleje og omsorg. En gruppe indflydelsesrige politikere fra Shanghai har i juni besøgt Danmark for at blive inspireret og finde løsninger på udfordringerne.
Kina sigter mod at blive #1 inden for præcisionsmedicin
Publiceringsdato 06. juni 2017 En af Kinas mest lovende virksomheder inden for præcisionsmedicin er WuXi NextCode. De deltager på ICDK’s globale konference – Join the data driven (r)evolution – den 14. juni 2017. Her er historien om, hvorfor du skal komme og møde dem.
Uddannelsessystemet i Silicon Valley gør sig klar til fremtiden
Publiceringsdato 01. juni 2017 I Danmark debatteres det ivrigt, hvordan vi kan drage fordel af den rivende digitale og teknologiske udvikling, der bl.a. er baseret på stigende mængder af data. Emnet er også højaktuelt i Silicon Valley, hvilket du kan læse mere om i dette blogindlæg af ministeriets udsendte attaché.
Pengeombytningen i Indien blev en gave til fintech-firmaer
Publiceringsdato 24. maj 2017 I slutningen af 2016 oplevede mange indere at mangle kontanter til de daglige indkøb. For med et slag var alle store sedler blevet ugyldige og skulle veksles til nye. Pengeombytningen var imidlertid en gave til de firmaer, der udvikler og udbyder ”financial technologies” – også kaldet fintech.
Brasiliansk bankverden i forandring
Publiceringsdato 24. april 2017 Som i resten af verden er banksektoren og karakteren af banktransaktioner under forandring i Brasilien. Brasilianerne vinker i stigende grad farvel til fysiske bankfilialer og hæveautomater og foretager i stedet deres bankforretninger via internet og smartphones.
Førerløse biler, hårdtarbejdende håndværkere og GTS-institutter i “the Start-up Nation”
Publiceringsdato 18. april 2017 Efter et par måneder som udsendt fortæller innovationsattaché Ann-Christina Lange om mødet med innovationskulturen i Israel. Et besøg fra de danske GTS-direktører tydeliggjorde forskellene mellem den danske og den israelske model for videnoverførsel.
Hønsefødder og myndigheder...
Publiceringsdato 30. marts 2017 Korea er det største marked i Asien for eksport af dansk fjerkræ. I 2015 blev det til 7.400 tons, hvoraf cirka halvdelen var hønsefødder. Eksporten af fjerkræ stoppede brat i sidste år efter udbrud af fugleinfluenza i Danmark. Det kan forskningssamarbejder dog være med til at løsne op for.
Nytår og nyt ansigt i Shanghai
Publiceringsdato 21. februar 2017 Kinesisk nytår faldt tidligt i 2017. Allerede i slutningen af januar. Det er sjældent, at de to nytår – det ene ifølge den gregorianske kalender og det andet ifølge den kinesiske månekalender – falder så tæt.
Sydtyskland: Her er der styr på innovationen
Publiceringsdato 20. januar 2017 De sydtyske innovationsmiljøer stormer frem og kan være en god inspiration for danske aktører. Derfor har det danske Innovationscenter i München nu udarbejdet en analyse med fokus på de sydtyske innovationsmiljøer og danske muligheder på det tyske marked.
Studenternes skæbnedag i Korea
Publiceringsdato 06. december 2016 I Korea er der altid ekstra koldt den anden torsdag i november. Foran landets high schools står store grupper af forældre og venter. 600.000 high school-studerende sidder på ordnede rækker i gymnastiksale landet over med kuglepennen klar. De har aldrig været så forberedte, for der er kun én chance.
Velkommen! Uddannelses- og Forskningsudvalget på besøg i Silicon Valley
Publiceringsdato 08. november 2016 I september besøgte uddannelses- og forskningsordførerne Silicon Valley og en række universiteter og virksomheder i området med fokus på uddannelse, forskning og entreprenørskab. Besøget var den første opgave for mig som ny innovationsattaché i Silicon Valley - læs her, hvordan det gik.