Du er her: Forside Blogs Blogs

Blogs

Alle blogs fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Viser 1-30 af 275 resultater
Uddannelsessamarbejde: Ny tid – nye muligheder
Publiceringsdato 24. august 2017 Uddannelsessamarbejdet mellem Danmark og Vietnam har stået på i mere end 10 år, og mulighederne udvikler sig stadig. Mulighederne skal i første omgang gribes af uddannelsesinstitutioner, men erhvervslivet bør også læse med.
Shanghai vil have (dansk) velfærd i øjenhøjde
Publiceringsdato 09. august 2017 Shanghai står overfor enorme demografiske udfordringer. Allerede næste år regner man med, at byen har mere end 5 millioner ældre, som kræver pleje og omsorg. En gruppe indflydelsesrige politikere fra Shanghai har i juni besøgt Danmark for at blive inspireret og finde løsninger på udfordringerne.
Kina sigter mod at blive #1 inden for præcisionsmedicin
Publiceringsdato 06. juni 2017 En af Kinas mest lovende virksomheder inden for præcisionsmedicin er WuXi NextCode. De deltager på ICDK’s globale konference – Join the data driven (r)evolution – den 14. juni 2017. Her er historien om, hvorfor du skal komme og møde dem.
Uddannelsessystemet i Silicon Valley gør sig klar til fremtiden
Publiceringsdato 01. juni 2017 I Danmark debatteres det ivrigt, hvordan vi kan drage fordel af den rivende digitale og teknologiske udvikling, der bl.a. er baseret på stigende mængder af data. Emnet er også højaktuelt i Silicon Valley, hvilket du kan læse mere om i dette blogindlæg af ministeriets udsendte attaché.
Pengeombytningen i Indien blev en gave til fintech-firmaer
Publiceringsdato 24. maj 2017 I slutningen af 2016 oplevede mange indere at mangle kontanter til de daglige indkøb. For med et slag var alle store sedler blevet ugyldige og skulle veksles til nye. Pengeombytningen var imidlertid en gave til de firmaer, der udvikler og udbyder ”financial technologies” – også kaldet fintech.
Brasiliansk bankverden i forandring
Publiceringsdato 24. april 2017 Som i resten af verden er banksektoren og karakteren af banktransaktioner under forandring i Brasilien. Brasilianerne vinker i stigende grad farvel til fysiske bankfilialer og hæveautomater og foretager i stedet deres bankforretninger via internet og smartphones.
Førerløse biler, hårdtarbejdende håndværkere og GTS-institutter i “the Start-up Nation”
Publiceringsdato 18. april 2017 Efter et par måneder som udsendt fortæller innovationsattaché Ann-Christina Lange om mødet med innovationskulturen i Israel. Et besøg fra de danske GTS-direktører tydeliggjorde forskellene mellem den danske og den israelske model for videnoverførsel.
Hønsefødder og myndigheder...
Publiceringsdato 30. marts 2017 Korea er det største marked i Asien for eksport af dansk fjerkræ. I 2015 blev det til 7.400 tons, hvoraf cirka halvdelen var hønsefødder. Eksporten af fjerkræ stoppede brat i sidste år efter udbrud af fugleinfluenza i Danmark. Det kan forskningssamarbejder dog være med til at løsne op for.
Nytår og nyt ansigt i Shanghai
Publiceringsdato 21. februar 2017 Kinesisk nytår faldt tidligt i 2017. Allerede i slutningen af januar. Det er sjældent, at de to nytår – det ene ifølge den gregorianske kalender og det andet ifølge den kinesiske månekalender – falder så tæt.
Sydtyskland: Her er der styr på innovationen
Publiceringsdato 20. januar 2017 De sydtyske innovationsmiljøer stormer frem og kan være en god inspiration for danske aktører. Derfor har det danske Innovationscenter i München nu udarbejdet en analyse med fokus på de sydtyske innovationsmiljøer og danske muligheder på det tyske marked.
Studenternes skæbnedag i Korea
Publiceringsdato 06. december 2016 I Korea er der altid ekstra koldt den anden torsdag i november. Foran landets high schools står store grupper af forældre og venter. 600.000 high school-studerende sidder på ordnede rækker i gymnastiksale landet over med kuglepennen klar. De har aldrig været så forberedte, for der er kun én chance.
Velkommen! Uddannelses- og Forskningsudvalget på besøg i Silicon Valley
Publiceringsdato 08. november 2016 I september besøgte uddannelses- og forskningsordførerne Silicon Valley og en række universiteter og virksomheder i området med fokus på uddannelse, forskning og entreprenørskab. Besøget var den første opgave for mig som ny innovationsattaché i Silicon Valley - læs her, hvordan det gik.
På hat med statsministeren
Publiceringsdato 07. november 2016 Der er ikke noget som en selfie med statsministeren, der kan sætte gang i drømmene hos håbefulde studenteriværksættere. Det var tydeligt efter statsminister Lars Løkke Rasmussen havde åbnet den dansk-koreanske studenterentrepreneurshipcamp i Seoul i forrige uge under sit officielle besøg i Sydkorea.
Markedsorienteret innovation i Kina - ny analyse
Publiceringsdato 07. september 2016 Innovation baseret på forbrugernes efterspørgsler og behov spiller en stor rolle i den forandring og udvikling, som Kina gennemgår i disse år. Dette blogindlæg sætter fokus på en ny analyse fra innovationscentret i Shanghai, som ser på, hvem og hvad der driver innovation i Kina.
Hvor er pengene?
Publiceringsdato 17. juni 2016 Der er krise i Brasilien og riget fattes penge, det kan ikke benægtes. Men netop af den grund er der mere end nogensinde brug for opbyggelige beretninger fra Latinamerikas største stat. Derfor vil denne blogpost handle om penge. Ikke dem, der måtte mangle, men dem, der findes.
Kinesiske universiteter er drivkraften i udviklingen af et innovativt samfund
Publiceringsdato 06. juni 2016 Som innovationsattaché på Innovation Centre Denmark i Shanghai var den nye 5-års plan, der blev offentliggjort tilbage i marts, et 'must-read'. I 5-års planen udstikkes linjerne for Kinas udvikling og satsningsområder frem til 2020.
Danmark og Sydkorea på arktisk bølgelængde
Publiceringsdato 10. maj 2016 Ved første øjekast er det ikke oplagt, at Sydkorea har interesser i polarforskning. Seoul ligger på samme breddegrad som Istanbul, og der er ingen polaregne i Sydkorea på trods af, at 70 pct. af Sydkorea er dækket er bjerge.
En god snak med banken. Verdensbanken.
Publiceringsdato 19. april 2016 Jeg var en tur i Verdensbankens afdeling i Hanoi for at snakke med Søren Davidsen, der har fulgt udviklingen i Vietnam gennem næsten 20 år. Vietnam har en række udfordringer, der skal løses, hvis landet skal fortsætte den udvikling, de er i gang med. En af udfordringerne er uddannelse.
Viden og inspiration – uddannelsessamarbejde med Brasilien
Publiceringsdato 06. april 2016 Brasiliens uddannelsessektor er vokset voldsomt de seneste år. Brasilien har det højeste udgiftsniveau til uddannelse blandt alle OECD og partnerlande, og langt det højeste blandt de latinamerikanske lande.
Uddannelsessamarbejde på et kritisk vigtigt tidspunkt
Publiceringsdato 04. februar 2016 Efterårets to nye store frihandelsaftaler kobler nu for alvor Vietnams fortsatte økonomiske udvikling direkte til udviklingen i verdenshandelen. Det sætter den vietnamesiske arbejders produktivitet under pres. Alle synes at kikke på uddannelse som en del af svaret.
Vellykket studietur for de danske professionshøjskoler og erhvervsakademier til München, Bayern
Publiceringsdato 20. januar 2016 Fra den 24-26. november 2015 havde innovationscentret i München besøg af en række af de danske professionshøjskoler og erhvervsakademier. De var på inspirationstur til Sydtyskland for at lære mere om innovation og entreprenørskab på de tyske videregående uddannelsesinstitutioner.
Vagtskifte i New Delhi
Publiceringsdato 17. december 2015 Efter to og et halvt år i Indien vender innovationsattaché Kristoffer Brix Bertelsen tilbage til Danmark. I denne blog reflekterer han over erfaringerne siden opstarten af innovationscentret i Indien i 2013 og præsenterer sin afløser på posten per 1. januar 2016, Sune Kaur-Pedersen.
Danske uddannelsesinstitutioner henter internationale talenter i Brasilien
Publiceringsdato 14. december 2015 Årets Top Talent Denmark events i Brasilien havde succes med et nyt koncept. Nu rettes blikket mod 2016.
Fælles indsats for tiltrækning af kinesiske talenter
Publiceringsdato 19. november 2015 En af Innovation Centre Denmark, Shanghai’s helt store opgaver er afviklingen af Denmark Days, der hører under Top Talent Denmark initiativet. Rekruttering af kinesiske studerende til de danske videregående uddannelsesinstitutioner og til de danske virksomheder er overskriften.
Kreativ økonomi, bali, bali og match-making på koreansk
Publiceringsdato 19. november 2015 ”Every single social and global issue of today is a business opportunity in disguise” lød et af de centrale budskaber på konferencen for innovationsklynger i Dageou, Sydkorea. En konference der havde fokus på innovationsklyngers rolle i det nye økonomiske paradigme – den ”kreative økonomi”.
Hvem betaler for anden?
Publiceringsdato 22. oktober 2015 Den økonomiske og politiske krise i Brasilien har ramt landet hårdt og der er annonceret både skattestigninger og nedskæringer. Alligevel tyder alt på, at samarbejdet mellem danske og brasilianske forskere og uddannelsesinstitutioner vil fortsætte uden mén og der er mange gode aktiviteter på vej.
Synergi i samarbejde om telehealth over Atlanten – en gevinst for dansk forskning og industri
Publiceringsdato 30. september 2015 Efter fire succesfulde år byder det danske-amerikanske netværk Transatlantic Telehealth Research Network på vigtige erfaringer for det tillidsfulde og udbytterige forskningssamarbejde.
Værdien af en international uddannelse er ikke kun faglig…
Publiceringsdato 09. september 2015 Et nyt hold studerende starter i september deres kandidatuddannelse på det dansk-kinesiske universitetscenter i Beijing. De kommer til at afløse årgang 2013, der afsluttede deres studier ved en festlig ceremoni i juni måned, hvor der ud over et flot program også blev tid til at hylde kærligheden.
Smarte studerende laver smarte løsninger til smarte byer
Publiceringsdato 07. september 2015 På konferencen ’Smart Solutions for Innovative Cities’ 10. september kan man høre de seneste bud på, hvordan udfordringerne ved den globale urbaniseringstendens kan afhjælpes med såkaldt "smart" teknologi.
Opskriften på det gode, internationale forskningssamarbejde
Publiceringsdato 18. august 2015 Photonics Workshop 2015 i Los Angeles cementerede fotonik som et af de områder, hvor det dansk-amerikanske samarbejde blomstrer. Det kommer både forskningen og industrien til gode.