Gå til indhold
Du er her: Forside Blogs Jakob Williams Ørberg

Blog: Jakob Williams Ørberg

Jakob Williams Ørberg er innovationsattaché i New Delhi, Indien

Jakob Williams Ørberg.jpgJeg er antropolog med speciale i universitetssystemer og det indiske uddannelsessystem. Jeg er gift med Elizabeth, der er religionsforsker ved Københavns Universitet. Vi har to børn, og både hver for sig og som familie har vi efterhånden gjort New Delhi til vores andet hjem. Både Elizabeth og jeg har forskningsophold fra Indien med i bagagen, og børnene har både gået i vuggestue, børnehave og nu international skole hernede.

Jeg er meget optaget af den udvikling Indien er i på forsknings-, innovation og højere uddannelsesområdet. Inderne ser videnskab og uddannelse som brændstoffet i deres egen personlige vej mod bedre liv og i samfundets spring frem mod høj levestandard og en global førerposition.

Jeg glæder mig til at komme tæt ind på maskinrummet i det store indiske forsknings- og innovationssystem. Og jeg glæder mig til at arbejde med projekter, der fokuserer på grøn omstilling og Indiens helt centrale rolle i den proces. Særligt vores fødevaresystemers skift i retning af bæredygtighed og al den innovation, der er brug for i den forbindelse, er spændende.

Det vigtigste i Indien lige nu er det store arbejde, der gøres på innovation og udvikling af nye løsninger i universiteternes start ups og inkubatorer. Her skal vi holde os til. Og vi kan lære meget af den energi særligt unge indere lægger i arbejdet – både for deres egen karrieres og for samfundets og klodens skyld.

Viser 1-2 af 2 resultater
Første år efter Corona – Indiens finanslov sætter fokus på sundhed, energi og miljø og for nye muligheder for Danmark
Publiceringsdato 28. maj 2021 I Danmark venter universitetsverdenen hvert efterår på den årlige aftale om fordeling af forskningsreserven. Hvilke forskningsområder er i fokus i år og næste år, hvordan prioriteres den grønne agenda, og er der relevante overlap og muligheder for danske aktører med Indiens nye finanslov?
Forskning er essentielt grundlag for Grønt Strategisk Partnerskab med Indien
Publiceringsdato 03. december 2020 Innovationscenteret i Indien fokuserer lige nu på at få danske forskere og innovative virksomheder til at engagere sig sammen med indiske partnere på den grønne agenda. En række døre er allerede åbne.