Du er her: Forside Blogs Lars Beer Nielsen Deltag i Dansk-Californisk Energi-sommerskole i Danmark

Deltag i Dansk-Californisk Energi-sommerskole i Danmark

På Innovation Center Denmark i Silicon Valley er vi igen med, når danske og californiske universiteter for 3. år i træk afvikler energi-sommerskole i august 2010.

20. april 2010

Sommerskolen foregår skiftevis i Californien og Danmark, og til sommer afvikles sommerskolen i Danmark – nærmere bestemt i hovedstadsområdet.

Hvem kan deltage?

Danske og californiske universitetsstuderende, der har færdiggjort mindst to år af deres bacheloruddannelse, og som kan afse 4 uger i august 2010. Ansøgningsfristen er ultimo maj, og interesserede kan skrive til os for at høre mere om, hvordan, man tilmelder sig.

Hvad handler det om?

Sommerprogrammet er fire uger langt, hvoraf den første uge er et online-kursus, der skal sikre, at alle deltagerne starter med de samme grundforudsætninger. De følgende tre ugers fuldtidsstudie kombinerer foredrag og seminarer samt ekskursioner til relevante energifaciliteter i Danmark.

Gruppefoto af sommerskolens deltagere
Sommerskolen 2010 hos NASA i Californien.

Besøgene vil give de deltagende studerende hands-on erfaringer med etablerede vedvarende energiløsninger rundt omkring i Danmark samt give de studerende et indgående kendskab til både teknologiske og sociale forhold, der skal indtænkes ved etablering og produktion af vedvarende energiforsyning.

Ud over deltagelse i foredrag og besøg forventes deltagerne at udarbejde en problemorienteret projektopgave. Opgaven udarbejdes i grupper, der sammensættes på tværs af studieretninger og nationaliteter, og den skal forsvares på sommerskolens sidste dag ved en offentlig høring, der har tradition for at være noget af et tilløbsstykke.

Adgang til netværk og praktikjobs i Californien

Deltagelse i sommerskolen giver adgang til et fantastisk netværk og gode muligheder for de studerende for spændende praktikjobs. Nedenfor kan I bl.a. læse blogposts fra to danske studerende, hvis deltagelse i begges tilfælde førte til praktikjobs på NASA Ames i Californien. Stigs beretning "Fra studerende på DTU til job på NASA" findes her, mens I kan læse Anders "beretning "NASA, Danmark og reformaktivisme" hér. En tredie studerende, Julie, er p.t. i gang med et praktikjob på Innovation Center Denmark i Silicon Valley.

Undervisere på sommerskolen omfatter bl.a.:

  • Ali Shakouri, professor, Electrical Engineering, University of California, Santa Cruz.
  • Bryan M. Jenkins, professor, Biological & Agricultural Engineering, University of California, Davis.
  • Kurt Kornbluth, Director, Program for International Energy Technologies, University of California, Davis.
  • Joel Kubby, associate professor, Electrical Engineering, University of California, Santa Cruz.
  • Arne Remmen, professor, Institut for Samfundsudvikling og Planlægning, Aalborg Universitet.
  • Masoud Rokni, associate professor, Institut for Mekanisk Teknologi, Danmarks Tekniske Universitet.

Klik på nedenstående links for at downloade brochure og læse mere

Besøg www.local-re.org for opdateret information om sommerskolen.

Kommentarer

Tilføj kommentar

Du kan tilføje en kommentar ved at udfylde formularen nedenfor. Ren tekst-formattering.

Spørgsmål: Hvad er 10 + 4 ?
Dit svar:
Senest opdateret 09. september 2015