Du er her: Forside Blogs Martin Bech

Blog: Martin Bech

Martin Bech er innovationsattaché i Shanghai

Siden 1. marts 2017 har jeg været Uddannelses- og Forskningsministeriets udsendte Innovationsattaché på Innovation Centre Denmark i Kina. Jeg bor i Shanghai sammen med min kæreste og vores to børn.

Som innovationsattaché arbejder jeg med relationer både til de kinesiske myndigheder, til uddannelsesinstitutionerne og til virksomhederne. Danske uddannelses- og forskningsinstitutioner skal blive endnu bedre klædt på til at træffe strategiske og operationelle beslutninger i forhold til samarbejdet med deres kinesiske partnere.

Min familie og jeg har boet i Shanghai før, og min yngste søn er født derude, så vi kender hverdagen, men jeg glæder mig til at høre hvordan, drengene oplever Shanghai anno 2017 og hvordan de falder til i en international skole.
Jeg har arbejdet med Kina siden 1996, hvor jeg startede på kinesisk på Københavns Universitet. Siden 2008 har jeg arbejdet med internationalt universitetssamarbejde i relation til Kina. Senest har jeg været koordinator af Københavns Universitets Kinatænketank – ThinkChina.dk

  Viser 1-3 af 6 resultater
  Danske forbindelser til Kinas ”Silicon Valley of hardware”
  Publiceringsdato 31. januar 2019 Ny trend i Kina åbner muligheder for danske forskere og virksomheder: Internationalt forskningssamarbejde finansieres nu også fra regionalt niveau og ikke kun af nationale fonde. Derfor var ministeriets attaché i Kina for nyligt i Shenzhen for at understøtte dansk-kinesiske forbindelser.
  I Kina er ’filosofikum’ vejen til fremtidens arbejdsmarked
  Publiceringsdato 06. juli 2018 Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers har netop modtaget anbefalingerne til, hvordan er nyt filosofikum kan se ud. Kina eksperimenterer allerede med lignende initiativer, så her følger lidt kinesisk inspiration til den danske debat.
  Kinas nye superministerium besøger UFM
  Publiceringsdato 25. maj 2018 I flere år har der svirret rygter om, at Kinas ministerium for Videnskab og Teknologi (MOST) skulle nedlægges eller i hvert fald lægges sammen med et andet ministerium. Derfor var overraskelsen stor, da den kinesiske folkekongres i marts uden varsel godkendte en større omlægning og styrkelse af MOST