Du er her: Forside Blogs Martin Bech

Blog: Martin Bech

Martin Bech er innovationsattaché i Shanghai

Innovationsattache i ShanghaiSiden 1. marts 2017 har jeg været Uddannelses- og Forskningsministeriets udsendte Innovationsattaché på Innovation Centre Denmark i Kina. Jeg bor i Shanghai sammen med min kæreste og vores to børn.

Som innovationsattaché arbejder jeg med relationer både til de kinesiske myndigheder, til uddannelsesinstitutionerne og til virksomhederne. Danske uddannelses- og forskningsinstitutioner skal blive endnu bedre klædt på til at træffe strategiske og operationelle beslutninger i forhold til samarbejdet med deres kinesiske partnere.

Min familie og jeg har boet i Shanghai før, og min yngste søn er født derude, så vi kender hverdagen, men jeg glæder mig til at høre hvordan, drengene oplever Shanghai anno 2017 og hvordan de falder til i en international skole.
Jeg har arbejdet med Kina siden 1996, hvor jeg startede på kinesisk på Københavns Universitet. Siden 2008 har jeg arbejdet med internationalt universitetssamarbejde i relation til Kina. Senest har jeg været koordinator af Københavns Universitets Kinatænketank – ThinkChina.dk

  Viser 1-3 af 3 resultater
  I Kina er kunstig intelligens nøglen til et sundhedssystem i verdensklasse
  Publiceringsdato 09. februar 2018 Kunstig intelligens og big data anses som de vigtigste redskaber til at skabe bedre regional balance i Kina og sikre adgang til lægebehandling i fjerne egne samt højne kvaliteten af landets sundhedssystem. Det blev klart, da det kinesiske statsråd afholdt pressemøde i Beijing den 24. januar 2018.
  Kina sigter mod at blive #1 inden for præcisionsmedicin
  Publiceringsdato 06. juni 2017 En af Kinas mest lovende virksomheder inden for præcisionsmedicin er WuXi NextCode. De deltager på ICDK’s globale konference – Join the data driven (r)evolution – den 14. juni 2017. Her er historien om, hvorfor du skal komme og møde dem.
  Shanghai vil have (dansk) velfærd i øjenhøjde
  Publiceringsdato 09. august 2017 Shanghai står overfor enorme demografiske udfordringer. Allerede næste år regner man med, at byen har mere end 5 millioner ældre, som kræver pleje og omsorg. En gruppe indflydelsesrige politikere fra Shanghai har i juni besøgt Danmark for at blive inspireret og finde løsninger på udfordringerne.