Du er her: Forside Blogs Mikkel Bülow Skovborg Fondsoversigt USA - til forskningsinstitutioner og virksomheder

Fondsoversigt USA - til forskningsinstitutioner og virksomheder

Flere og flere danske forskningsinstitutioner og virksomheder knytter bånd med tilsvarende amerikanske. Det er vigtigt og fortæller også historien om, at danske institutioner er attraktive samarbejdspartnere på mange områder.

20. november 2013

Tilsvarende klarer vi os fra dansk side også rigtig godt i den internationale konkurrence om forskningsmidler: Danmark ligger højt, når man ser på andelen af EU-midler, som bliver bevilliget, og på listerne over bevillinger fra de prestigefyldte, amerikanske fonde som National Institute of Health (NIH) og National Science Foundation (NSF) indtager Danmark henholdsvis en 8. plads og en 2. plads. Det er imponerende!

Men midlerne fra USA bør ikke enstrenget komme fra de amerikanske forskningsråd – der er flere andre muligheder. Ligesom i Danmark er der nemlig i USA en lang række meget aktive fonde og virksomheder, der yder tilskud til filantropiske formål – ikke mindst forskning.

Vi har derfor udarbejdet en omfattende oversigt over midler, der supplerer de føderale midler, og som i højere grad ligger skjult rundt omkring i det amerikanske forskningslandskab blandt de filantropiske fonde, virksomheder eller venturekapital virksomheder.

Se fondslisten.
Ordsky
 
Oversigten er på ingen måde udtømmende, men skal forstås som et redskab for forskere, virksomheder og andre interesserede til at skabe overblik over de største amerikanske filantropiske fonde samt virksomheder, der støtter F&U i virksomheder eller yder opstartskapital.

Listen indeholder pt.

  • de største amerikanske virksomheder med udgangspunkt i Fortune 100 over de amerikanske virksomheder, der enten har en fond tilknyttet, en venturearm eller på anden måde indgår i samarbejder med universiteter og forskningsinstitutioner
  • de 100 største amerikanske filantropiske fonde opgjort efter størrelsen af deres aktiver
  • en lang række venturekapital virksomheder.

Oversigten omfatter lige nu bevillinger for mere end 10 milliarder kroner. Listen vil fortsat blive udbygget og opdateret.

Listen er opdelt efter seks videnskabelige discipliner: Humaniora, samfundsvidenskab, teknisk videnskab, naturvidenskab, jordbrugsvidenskab og sundhedsvidenskab, som igen udgør de primære søgefiltre. Under hver fond/virksomhed beskrives fondenes fokus, muligheder for at søge midler hos fonden samt ansøgningsprocedure.

Generelle råd og tips

Der kan ikke siges ret meget fælles om de mange fonde og virksomheder på oversigten. Områderne, der støttes, spænder bredt fra Charles and Lynn Schusterman Family Foundations støtte til jødiske miljøer samt lokalområdet omkring Tulsa til John Templeton Foundation, der har fokus på videnskabelig forskning og søger svar på verdens store spørgsmål til Genentech, der laver internationale partnerskaber omkring innovativ forskning inden for sundhed.

Noget, der går igen for rigtig mange af dem, er, at de er meget specifikke omkring, hvad de ønsker at støtte - og nogle fonde eller virksomheder kræver, at potentielle forskere/forskningsprojekter sker i samarbejde med lokale eksisterende forskningsenheder eller samarbejdspartnere. Af samme årsag prioriterer rigtig mange forsknings- og uddannelsesinstitutioner jævnlige ture rundt i USA for at pleje, opbygge eller udvikle netværk og fremlægge deres forskningsprogrammer for fondene. Det er effektivt, og de holder sig orienteret i bevillingsstrategier og nye tendenser blandt fondene på den måde.

Jeg håber dette redskab er hjælpsomt, og det vil som sagt blive opdateret og udbygget.

God jagt!

Kommentarer

Jesper Chstistiansen siger:
20. september 2017 09:22

Er det muligt at få tilsendt denne liste? Linket til den virker ikke...
http://ufm.dk/blogs/mikkel-bulow-skovborg/fondsoversigt-usa-til-forskningsinstitutioner-og-virksomheder

Tilføj kommentar

Du kan tilføje en kommentar ved at udfylde formularen nedenfor. Ren tekst-formattering.

Spørgsmål: Hvad er 4 + 4 ?
Dit svar:
Senest opdateret 01. september 2015