Du er her: Forside Blogs Morten Pristed

Blog: Morten Pristed

Vækstrådgiver Morten Pristed blogger om uddannelse og sundhed fra Hanoi, Vietnam.

Morten Pristed Jeg er fra 1. september 2015 udsendt som vækstrådgiver til Den Danske Ambassade i Hanoi. Her vil jeg de kommende 3 år understøtte samarbejdet mellem vietnamesiske og danske fagministerier indenfor uddannelse og sundhed.

Jeg er cand. polit. og  kommer fra en stilling som International Chef på University College Sjælland, hvor jeg i 8 år har arbejdet med internationalt uddannelsessamarbejde. Tidligere har jeg blandt andet arbejdet for international afdeling i Dansk Flygtningehjælp og for UNHCR i Geneve samt med internationalt, regionalt baseret samarbejde i Danmark.

Sammen med min kone bor jeg i Tay Ho som også kaldes Westlake - 4 km fra ambassaden. Det primære arbejde foregår i selve Hanoi, der er regeringsby og hjemsted for alle 22 centrale ministerier, men jeg dækker hele det 2000 km langstrakte land, blandt via ambassadens handelskontor i landets største by, Ho Chi Minh City/ Saigon.

Det er med meget stor glæde og lidt stolthed at jeg fortsat skal arbejde med uddannelse og sundhed på tværs af grænser og kulturer - nu med udgangspunkt i en af verdens mest dynamiske økonomier. 

Viser 1-3 af 3 resultater
Uddannelsessamarbejde: Ny tid – nye muligheder
Publiceringsdato 24. august 2017 Uddannelsessamarbejdet mellem Danmark og Vietnam har stået på i mere end 10 år, og mulighederne udvikler sig stadig. Mulighederne skal i første omgang gribes af uddannelsesinstitutioner, men erhvervslivet bør også læse med.
En god snak med banken. Verdensbanken.
Publiceringsdato 19. april 2016 Jeg var en tur i Verdensbankens afdeling i Hanoi for at snakke med Søren Davidsen, der har fulgt udviklingen i Vietnam gennem næsten 20 år. Vietnam har en række udfordringer, der skal løses, hvis landet skal fortsætte den udvikling, de er i gang med. En af udfordringerne er uddannelse.
Uddannelsessamarbejde på et kritisk vigtigt tidspunkt
Publiceringsdato 04. februar 2016 Efterårets to nye store frihandelsaftaler kobler nu for alvor Vietnams fortsatte økonomiske udvikling direkte til udviklingen i verdenshandelen. Det sætter den vietnamesiske arbejders produktivitet under pres. Alle synes at kikke på uddannelse som en del af svaret.
Følg Morten
Kontakt

Telefon: 
E-mail: