Gå til indhold
Du er her: Forside Blogs Nina Espegård Hassel

Blog: Nina Espegård Hassel

Nina Espegård Hassel var innovationsattaché i Shanghai i 2014-2017.

Attaché Nina Espegård Hassel Nina bloggede fra september 2014 til marts 2017 som innovationsattaché på Innovation Centre Denmark i Shanghai i Kina. 

'Jeg arbejder med at etablere netværk mellem danske og kinesiske aktører inden for forskning, innovation og videregående uddannelser, som kan føre til konkrete samarbejdsprojekter med sigte på egentlige partnerskabs- og udvekslingsaftaler. I min sparsomme fritid forsøger jeg at få så meget af Kina og kinesisk kultur under huden som muligt. Nogen gange tager min familie og jeg på længere ture rundt i landet, og andre gange står vi blot meget tidligt op en lørdag morgen og går en tur ned på det lokale marked, hvor der et leben uden lige. Der er hele tiden noget nyt at opleve her i Kina.'

I dag er NIna chefkonsulent i Sekretariatet for Det Frie Forskningsråd, Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Nina har arbejdet med forskning og innovation siden 2006 både i forskellige jobs på Teknologisk Institut, Styrelsen for Forskning og Innovation og senest som strategisk rådgiver i Lundbeckfonden. Hun er uddannet cand. mag. i historie og europastudier fra Aarhus Universitet.

 

Viser 1-3 af 6 resultater
Fælles indsats for tiltrækning af kinesiske talenter
Publiceringsdato 19. november 2015 En af Innovation Centre Denmark, Shanghai’s helt store opgaver er afviklingen af Denmark Days, der hører under Top Talent Denmark initiativet. Rekruttering af kinesiske studerende til de danske videregående uddannelsesinstitutioner og til de danske virksomheder er overskriften.
Kinesiske universiteter er drivkraften i udviklingen af et innovativt samfund
Publiceringsdato 06. juni 2016 Som innovationsattaché på Innovation Centre Denmark i Shanghai var den nye 5-års plan, der blev offentliggjort tilbage i marts, et 'must-read'. I 5-års planen udstikkes linjerne for Kinas udvikling og satsningsområder frem til 2020.
Markedsorienteret innovation i Kina - ny analyse
Publiceringsdato 07. september 2016 Innovation baseret på forbrugernes efterspørgsler og behov spiller en stor rolle i den forandring og udvikling, som Kina gennemgår i disse år. Dette blogindlæg sætter fokus på en ny analyse fra innovationscentret i Shanghai, som ser på, hvem og hvad der driver innovation i Kina.