Danmark indtager Californien
22. december 2010
Af praktikant Marie Gørvild
Disse gaver er et resultat af Forsknings- og Innovationsstyrelsens partnerskaber med de to universiteter, som bl.a. indebærer et dansk gæsteforskerprogram i Californien.
19 danske forskere til topuniversiteter
Ud af de 19 forskere sender vi syv til UC Berkeley, verdens næstbedste universitet, på "Center for Information Technology Research in the Interest of Society" (CITRIS), der er et partnerskab mellem mere end 300 forskere på fire UC-universiteter i Californien (Berkeley, Davis, Merced og Santa Cruz) og mere end 60 videnintensive virksomheder, som fx Microsoft, IBM, Intel og HP.
CITRIS arbejder på at løse konkrete problemer i samfundet, og der forskes i alt fra at udvikle langtidsholdbare løsninger på vores energibehov til at simplificere sundhedsvæsenet og udarbejde sikre systemer til elektroniske journaler.
Samtidig skal 12 forskere til Stanford på H-STAR, der er et tværdisciplinært forskningscenter med fokus på it, design og brugerdreven innovation.
90 pct.: "Kritisk for karrieren!"
Gennem de sidste tre år gæsterforskerprogrammet har kørt, har vi indtil videre sendt 38 forskere afsted. I år modtog vi rekordmange ansøninger. Da de samtidig var rigtig gode, har vi arbejdet hårdt på at udvide antallet af pladser.
- Gæsteforsker Mette Terp Hoybye, H-STAR, taler på konference på Stanford University.
Det er fjerde år, at Innovation Center Denmark på vegne af Forsknings- og Innovationsstyrelsen sender danske forskere afsted til de to universiteter. Vores evalueringer viser, at 90 procent af gæsteforskerne angiver, at det har haft afgørende betydning for deres karriere.
Vi glæder os nu til at følge denne nye store gruppe og deres bestræbelser på at bygge partnerskaber og forskningsresultater mellem Danmark og Californien.
Se seneste eksempel på en succesfuld dansk-californisk forskningsansøgning – iPower