Gå til indhold
Du er her: Forside Blogs Silicon Valley Danmark indtager Californien

Danmark indtager Californien

På Innovation Center Denmark i Silicon Valley har vi taget forskud på julen og er begyndt at dele julegaver ud. Og de er ikke bløde! Her i december har 19 danske forskere fået et ophold på to af verdens bedste universiteter: Stanford University og UC Berkeley.

22. december 2010

Af praktikant Marie Gørvild

Disse gaver er et resultat af Forsknings- og Innovationsstyrelsens partnerskaber med de to universiteter, som bl.a. indebærer et dansk gæsteforskerprogram i Californien.

19 danske forskere til topuniversiteter

Ud af de 19 forskere sender vi syv til UC Berkeley, verdens næstbedste universitet, på "Center for Information Technology Research in the Interest of Society" (CITRIS), der er et partnerskab mellem mere end 300 forskere på fire UC-universiteter i Californien (Berkeley, Davis, Merced og Santa Cruz) og mere end 60 videnintensive virksomheder, som fx Microsoft, IBM, Intel og HP.

CITRIS arbejder på at løse konkrete problemer i samfundet, og der forskes i alt fra at udvikle langtidsholdbare løsninger på vores energibehov til at simplificere sundhedsvæsenet og udarbejde sikre systemer til elektroniske journaler.

Samtidig skal 12 forskere til Stanford på H-STAR, der er et tværdisciplinært forskningscenter med fokus på it, design og brugerdreven innovation.

90 pct.: "Kritisk for karrieren!"

Gennem de sidste tre år gæsterforskerprogrammet har kørt, har vi indtil videre sendt 38 forskere afsted. I år modtog vi rekordmange ansøninger. Da de samtidig var rigtig gode, har vi arbejdet hårdt på at udvide antallet af pladser.

Gæsteforsker Mette Terp Hoybye
Gæsteforsker Mette Terp Hoybye, H-STAR, taler på konference på Stanford University.
Det lykkedes heldigvis. I sidste uge kunne vi derfor sende 19 julegaver ud i form af det glade budskab, at modtagerne næste år skal udfolde deres forskning blandt de bedste af de bedste. Konsekvensen er, at vi næste år slipper den hidtil største gruppe af danske forskere løs i Californien.

Det er fjerde år, at Innovation Center Denmark på vegne af Forsknings- og Innovationsstyrelsen sender danske forskere afsted til de to universiteter. Vores evalueringer viser, at 90 procent af gæsteforskerne angiver, at det har haft afgørende betydning for deres karriere.

Vi glæder os nu til at følge denne nye store gruppe og deres bestræbelser på at bygge partnerskaber og forskningsresultater mellem Danmark og Californien.

Se seneste eksempel på en succesfuld dansk-californisk forskningsansøgning – iPower

Kommentarer

Tilføj kommentar

Du kan tilføje en kommentar ved at udfylde formularen nedenfor. Ren tekst-formattering.

Spørgsmål: Skriv tallet fem.
Dit svar:
Senest opdateret 09. september 2015