Du er her: Forside Blogs Stina Nordsborg

Blog: Stina Nordsborg

Attaché Stina Nordsborg blogger om forskning, innovation og uddannelse fra São Paulo, Brasilien.

Attaché Stina Nordsborg Jeg er udsendt som Innovations attaché til São Paulo, hvor jeg tiltrådte i januar 2015. Min opgave er at bidrage til at styrke uddannelses- og forskningssamarbejdet mellem Danmark og Brasilien.
Jeg kom fra en stilling som chefkonsulent og sekretariatschef for videnskabskonferencen og – festivalen ’ EuroScience Open Forum’, som Danmark var vært for i 2014. Jeg har arbejdet med forsknings- og innovationspolitik gennem 10 år, og er stolt af nu at have fået muligheden for at støtte de danske universiteter, virksomheder, forskere og uddannelsesinstitutioner, der har mod på at vende hovedet mod Brasilien.

Jeg bor med min mand og tre børn i en lejlighed midt i São Paulo, ikke langt fra Innnovation Center Denmark og det danske Generalkonsulat. Her arbejder jeg til daglig, når jeg altså ikke er på rejse rundt i Brasilien med delegationer fra Danmark eller til møder med brasilianske myndigheder eller EU-kolleger i hovedstaden Brasilia.

Viser 1-3 af 5 resultater
Brasiliansk bankverden i forandring
Publiceringsdato 24. april 2017 Som i resten af verden er banksektoren og karakteren af banktransaktioner under forandring i Brasilien. Brasilianerne vinker i stigende grad farvel til fysiske bankfilialer og hæveautomater og foretager i stedet deres bankforretninger via internet og smartphones.
Hvor er pengene?
Publiceringsdato 17. juni 2016 Der er krise i Brasilien og riget fattes penge, det kan ikke benægtes. Men netop af den grund er der mere end nogensinde brug for opbyggelige beretninger fra Latinamerikas største stat. Derfor vil denne blogpost handle om penge. Ikke dem, der måtte mangle, men dem, der findes.
Viden og inspiration – uddannelsessamarbejde med Brasilien
Publiceringsdato 06. april 2016 Brasiliens uddannelsessektor er vokset voldsomt de seneste år. Brasilien har det højeste udgiftsniveau til uddannelse blandt alle OECD og partnerlande, og langt det højeste blandt de latinamerikanske lande.