Gå til indhold
Du er her: Forside Blogs Thomas Trøst Hansen

Blog: Thomas Trøst Hansen

Thomas Trøst Hansen er innovationsattaché i Shanghai, Kina

Billede af Thomas Trøst Hansen

Jeg hedder Thomas Trøst Hansen og jeg er 37 år og bor med min hustru Ana og vores to børn i Shanghai. Jeg har de seneste 10 år arbejdet med national og international videnspolitik. I Styrelsen for Forskning og Uddannelse har jeg bl.a. arbejdet med EU's forskningspolitik og de private fonde, i Danmarks Grundforskningsfond har jeg arbejdet med talent- og rekrutteringsdagsordenen, i sekretariatet for EuroScience Open Forum 2014 var jeg ansvarlig for medie og marketingsarbejdet under Europas største konference om videnspolitik og senest i Wonderful Copenhagen, hvor jeg har lavet en erhvervsPhD om videnskabelige møder.

Jeg glæder mig til at arbejde i en kulturel kontekst, som ikke altid giver umiddelbar mening. Jeg glæder mig oprigtig til at blive forundret. Selvfølgelig glæder jeg mig også til at følge og analysere udviklingen i Kina – særligt i forhold til den grønne omstilling, hvor jeg tror, der er et stort potentiale for dansk-kinesisk samarbejde.

Jeg tiltrådte stillingen som attaché for forskning, videregående uddannelse og innovation den 1. marts 2020.

Viser 1-4 af 4 resultater
Velkommen til det virtuelle vidensdiplomati
Publiceringsdato 16. april 2021 Det kan have lange udsigter, før det igen bliver nemt at rejse mellem Danmark og Kina. I Shanghai har vi taget konsekvensen. Alle nye projekter skal være digitale og virtuelle fra fødslen. Det er et benspænd, der udfordrer vores opfindsomhed i en tid, hvor alle lider af akut webinarforstoppelse.
Data som den femte produktionsfaktor: Hvad betyder det for dansk-kinesisk forskningssamarbejde?
Publiceringsdato 04. oktober 2021 Hvad betyder den for nøje indsamlet interviewdata i Kina? Hvad med data om husstandes energiforbrugsmønstre? Kinas nye persondatalov er lige på trapperne. Den nye lov, der forventes at træde i kraft den 1. november i år, er den kinesiske regerings seneste tiltag i ønsket om at regulere data.
Samarbejdet med Kina om grøn omstilling
Publiceringsdato 18. december 2020 Den nye grønne forskningsstrategi sætter en klar retning for forskning og innovation herunder samspillet med erhvervslivet – også internationalt. Samtidig peger en ny rapport fra ICDK Shanghai på konkrete forskningsfelter med Kina i front, som kan blive afgørende for den grønne omstilling i Danmark.
En ujævn begyndelse
Publiceringsdato 18. maj 2020 Covid-19 har vendt op og ned på alle planer for den første tid i mit nye job som innovationsattaché i Shanghai. Det har afstedkommet både hastværk med at understøtte Covid-19 samarbejder og tid til at analysere de dansk-kinesiske samarbejder inden for forskning og uddannelse.