Du er her: Forside Blogs Torben Orla Nielsen Boston Store muligheder for danske universiteter og virksomheder i Boston

Store muligheder for danske universiteter og virksomheder i Boston

Innovationscentret i Boston har snart eksisteret i et år. Se med, når vores attache Torben Orla Nielsen i fire film fortæller om centret. Hør om innovationscentrets start, dets fokusområder og det store potentiale, som Boston rummer for danske forskningsinstitutioner og virksomheder.

24. oktober 2019

Torben Orla Nielsen

Torben Orla Nielsen blogger fra Boston, USA

Innovationscentret i Boston blev officielt åbnet den 28. januar i år og er det 8. center i rækken af danske innovationscentre, som er placeret i førende innovationsmiljøer rundt om i verden. Opbygningen af centret har været i gang siden 2018, og bemandingen er efterhånden ved at falde på plads med Joan Hentze som centerchef, 3 innovationsmedarbejdere, 2 praktikanter og mig selv, Torben Orla Nielsen, som forskningsattaché.

Åbningen i januar blev foretaget af daværende uddannelses- og forskningsminister, og i oktober slog udenrigsministeren et smut forbi.

 

Centret vil i første omgang fokusere på at fremme dansk-amerikansk samarbejde inden for life science, kunstig intelligens og vedvarende energi. Jeg har tidligere skrevet en artikel om MIT’s store satsning på kunstig intelligens.

Bostons økosystem

Boston har i årtier været et af USA's teknologiske knudepunkter. Den position er baseret på en række førende universiteter, forskningsinstitutioner og hospitaler samt et stort antal start-ups og store forskningsafdelinger fra primært den farmaceutiske industri.

Det, der gør Boston speciel, er koncentrationen af disse virksomheder og institutioner. Langt de fleste af dem findes i området omkring Kendall Square, der nogen gange også omtales som en af verdens mest innovative kvadratkilometre. Inden for 15 minutter kan man gå til 18 af de 20 største farmavirksomheder, 500 startups, nogle af USA’s bedste hospitaler og to af verdens bedste universiteter.

Universiteterne i Boston

Når man siger Boston og universiteter, må man også sige MIT og Harvard. Paradoksalt nok ligger ingen af de to ikoniske universiteter i Boston, men i byen nord for Boston, der hedder Cambridge. Det er også der, det danske innovationscenter har kontor.

MIT og Harvard fylder meget i dette område i mere end blot fysisk forstand. Men Boston har faktisk langt flere universiteter at byde på, f.eks. Boston University, Northeastern University, Boston College, Babson College og Tufts University - for blot at nævne nogle få af de mere end 80 videregående uddannelsesinstitutioner, der findes i Boston og omegn.

Techgiganterne i Boston

De store tech-giganter har længe haft forskningssamarbejder med universiteterne i byen – i særlig grad med MIT. Men de seneste år har de også styrket deres tilstedeværelse og selv opbygget forsknings- og forretningsudviklingsafdelinger i byen. Det gælder f.eks. Google og Facebook, der begge har store afdelinger i Boston, der - blandt mange ting - arbejder med NLP (Natural Language Processing), som er et tværfagligt felt, der kombinerer datalogi, kunstig intelligens og lingvistik, og handler om behandling af naturlige sprog (Siri, Alexa mv.).

Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne i Boston for netop din institution/virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte mig på

Kommentarer

Tilføj kommentar

Du kan tilføje en kommentar ved at udfylde formularen nedenfor. Ren tekst-formattering.

Spørgsmål: Hvad er 10 + 4 ?
Dit svar:
Debatregler
Senest opdateret 01. november 2019