Du er her: Forside Blogs Ulrik Kjølsen Olsen

Blog: Ulrik Kjølsen Olsen

Ulrik Kjølsen Olsen er innovationsattaché i München

Mit navn er Ulrik Kjølsen Olsen og jeg er 32 år. Jeg har arbejdet i 6 år med rådgivning og policyudvikling omkring EU’s rammeprogrammer for forskning og innovation, FP7 og Horizon 2020, i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Senest har jeg arbejdet med forskningsområdet i Miljø- og Fødevareministeriets departement.

Jeg bor sammen med min spanske kommende kone Esther, som flytter med til München. Vi blev gift lige inden, jeg tog afsted.

Champions League for universiteter: Excellente forskningsmiljøer opnår hædersbevisning
Publiceringsdato 29. oktober 2018 57 tyske universitetsklynger blev for nylig tildelt millionbevillinger. Det skete som led i den tyske regerings Excellence-strategi, som støtter særligt fremragende forskningsmiljøer og giver dem international synlighed. Tredje fase er i gang, siden initiativet startede i 2005. Denne blog gør status
Stadig meget at lære af Tyskland
Publiceringsdato 11. september 2018 Tyskland er ikke længere verdensmestre i fodbold. Men det er de måske i strategisk samarbejde mellem universiteter og virksomheder. Netop dét var i fokus, da DI og Danske Universiteter besøgte den tyske ”motor”, delstaterne Bayern og Baden-Württemberg.
Kunstig intelligens skal ned på jorden
Publiceringsdato 29. maj 2018 I Tyskland har man sat sig for, at satsningen på kunstig intelligens (”AI”) både skal handle om at udnytte de store teknologiske muligheder og om at øge forståelsen, så borgerne tager teknologien til sig. Det har Münchens ”Applied AI Initiative”, sammen med tech-giganter, sat sig i spidsen for.
Vejen til fremtidens arbejdsmarked går gennem digitalisering
Publiceringsdato 18. april 2018 Messaging i stedet for e-mails? Blockchain som værktøj til at sikre databeskyttelse? Hvordan kan teknologien bruges på fremtidens arbejdsmarked? Det var nogle af de spørgsmål, der blev diskuteret på Digitaler Staat, hvor ICDK München deltog sammen med den danske ambassade i Berlin.
Følg Ulrik
Kontakt

Telefon: (+49) 17 1309 6314
E-mail: ulkjol@um.dk