EliteForsk-konferencen 2017

Torsdag den 23. februar 2017 blev den årlige EliteForsk-konference afholdt i Glyptotekets flotte festsal
Kontakt
Lisbeth Rosenørn
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 12
Email: lro@ufm.dk

Ved festlighederne overrakte H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind EliteForsk-priserne og EliteForsk-rejsestipendier. Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-bevillinger blev ligeledes uddelt, og Innovationsfondens tre nystiftede priser Grand Solution Prisen, Årets Innovatør og Årets Talenter.

Kronprinsessen ankommer til Glyptotekets festsal

Uddannelses- og forskningsministeren bød velkommen med en tale, hvor han stillede skarpt på, at sandheden i dag er blevet et bøjeligt begreb:

- I den verden er fakta og videnskab vigtig. Måske vigtigere end nogensinde. I den verden er der brug for forskere som jer til at skille sandt fra falskt. Rigtigt fra forkert. Propaganda fra objektiv information. Dagen i dag er en hyldest til klogskaben. Med EliteForsk finder vi de største forskertalenter og skaber gode forudsætninger for, at I kan lade deres klogskab inspirere og oplyse verden, sagde uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Konferencens tema var forskning, der bryder grænser. Konferencens hovedtalere Johannes Vogel, professor ved Humboldt-Universität, og Jacob Sherson, lektor ved Aarhus Universitet, talte om Open Science og Citizen Science. Der ud over blev der holdt taler af bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd Peter Munk Christiansen, næstformand for Innovationsfondens bestyrelse Flemming Besenbacher og direktør ved Lundbeckfonden Birgitte Nauntofte, der alle talte om, hvordan vi I Danmark kan sætte rammer for topforskning, der kan bryde grænser. De musikalske indslag blev leveret af sangerinde Eivør Pálsdóttir og pianist Gustaf Ljunggren. 

Senest opdateret 15. august 2019