Gå til indhold

Prismodtagere 2019

Vi har spurgt de fem EliteForskere om, hvad der fik dem til at blive ved, når det var surt, hvordan det føles, når det lykkes, og hvad de håber på at opnå. Her fortæller de om, hvorfor de forsker i lige præcis deres felt.

Mød Eliteforskerne 2019

EliteForsk-prisen uddeles hvert år til forskere under 45 år, hvis forskning er i international topklasse. Årets fem prismodtagere bedriver grundforskning, der kan styrke udviklingen af nye teknologiske muligheder, bidrage med nye sundhedsvidenskabelige gennembrud, og som kan løse fremtidens globale udfordringer.

Vi har spurgt de fem forskere om, hvad der fik dem til at blive ved, når det var surt og hvad de håber på at opnå.

EliteForsk-prismodtagere 2019

Diplomatiet har forandret sig, efter at verden er gået online. Hvor de sociale medier er et Wild West i international politik, er Rebecca Adler-Nissen cowgirlen, der rider på eventyr bag kulisserne i EU for at forstå diplomaternes nye spilleregler.

Rebecca Adler-Nissen(1)

Han voksede op i Indien hos sine forældre, der hverken kunne skrive eller læse. Men de lærte ham at gøre sig umage. Det har molekylærbiologen Chunaram Choudhary så gjort i sådan en grad, at han nu får EliteForsk-prisen for at kortlægge, hvordan proteiner opfører sig i vores celler.

Chunaram (forside)

På hospitalet er han overlæge og dermed praktiker. På universitetet er han professor og dermed forsker. Den kombination bliver der færre af, beklager Niels Jessen. Han er ekspert i anvendelsen af medicin og har især forsket i type 2-diabetes med fokus på betydningen af fysisk aktivitet. Men du får ham ikke til selv at dyrke sport.

Niels Jessen (forside)

Han er en ”bonderøv” med en tynd akademisk fernis, hvis han selv skal sige det. Peter Teglberg Madsen er biolog og har sammenlagt brugt fire år til havs på at blive klog på hvaler, og hvordan de bruger lyd i en verden af støj. Dog kastede han næsten karrieren over bord, da han under sin ph.d. mødte modstand på havet.

Peter T. Madsen (forside)

Der er lidt Georg Gearløs over Kristian Sommer Thygesen. Ikke fordi håret stritter vildt, men fordi han som professor i fysik opfinder nye materialer, brygger øl med vennerne, og som teenager programmerede han sine egne computerspil.

Kristian Sommer (forside)

EliteForsk-rejsestipendier

EliteForsk-rejsestipendium tildeles meget talentfulde ph.d.-studerende, så de kan rejse ud og dygtiggøre sig ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 26. januar 2024