Baltic Science Network (BSN)

Danmark, Tyskland, Sverige, Polen, Finland, Letland, Litauen, Estland, Rusland, Norge, NordForsk og Østersørådet deltager i et regionalt forskningsnetværk: Baltic Science Network (BSN). Formålet er at forbedre forskningssamarbejdet både politisk og institutionelt. BSN er finansieret af Interreg.
Kontakt
Josephine Them Parnas
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 71
Email: jtp@ufm.dk

Logo BSNOm Baltic Science Network

BSN er et 3-årigt flagskibsprojekt i EU’s Østersøstrategi, finansieret af midler fra EU’s Interreg-program. Regionens forskningsministre gav deres støtte til lancering af netværket i regi af Østersørådet i juni 2016.

Formålet med BSN er at sikre bedre politisk koordination mellem aktører på forsknings-, innovations- og uddannelsesområdet i Østersøregionen – for på sigt at forbedre forskningssamarbejdet i regionen og samtidig støtte videreudviklingen af det europæiske forskningsrum (ERA).

De tre temaer for netværkets arbejde er:

  • Forsknings- og innovationsexcellence
  • Mobilitet indenfor forskning og højere uddannelser
  • Udvidet deltagelse i fælles aktiviteter.

Arbejdspapir

Styrelsen afholdt i  2016 og 2017 en række workshops, som mundede ud i et BSN-arbejdspapir om udfordringer, barrierer, løsninger og anbefalinger til øget og bedre forskningssamarbejde i Østersøregionen. Arbejdspapiret peger blandt andet på at:

  • regionalt forskningssamarbejde må bygge på excellence
  • der er behov for at reducere administrative byrder
  • strategisk koordination på tværs af projekter og fagområder kan forbedres.

Læs mere

Senest opdateret 08. februar 2018