Gå til indhold

ICDK i Shanghai

Innovationscentret hjælper danske virksomheder og forskere med at navigere i Kina og åbner døre for forretnings- og forskningssamarbejder.

Shanghai er det asiatiske kraftcenter for forskning og innovation.

Kina investerer næstmest i verden i forskning og udvikling og investerer i disse år meget store summer inden for både forskning og erhverv. Kina er ikke længere blot et produktionsland, men i stigende grad et sted, hvor der udføres forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Shanghai rummer et stærkt internationalt innovationsmiljø og mange multinationale selskaber er allerede etableret i byen. Desuden huser Shanghai-regionen syv internationalt anerkendte forskerparker. Kina overhalede i 2006 Japan som det land i verden, hvor der investeres næstmest i forskning og udvikling. Kun USA overgår Kina.

Innovationscentret kan tilbyde virksomheder og forskningsinstitutioner assistance inden for teknologisøgning, identifikation af samarbejdspartnere, strategisk sparring om forretningsplan, rådgivning vedr. kapitalsøgning, teknologiovervågning, markedsføring af danske forsknings- og erhvervsmæssige spidskompetencer m.m.

Forsknings- og udviklingssamarbejde

Danmark og Kina har en bilateral samarbejdsaftale om forskning og udvikling. For at sikre den bedst mulige implementering af den bilaterale samarbejdsaftale har man fra dansk og fra kinesisk side nedsat en fælles styregruppe.

Styregruppen skal monitorere udviklingen i vidensamarbejdet mellem Danmark og Kina og rådgive de ansvarlige ministre i de to lande om muligheder for at styrke dette samarbejde.

Uddannelses- og Forskningsministeriets bilaterale aftaler med kinesiske aktører går gennem innovationsattachéen.

Innovationsattaché Thomas Trøst Hansen

Thomas har de seneste 10 år arbejdet med national og international videnspolitik. I den daværende Styrelse for Forskning og Uddannelse har han bl.a. arbejdet med EU's forskningspolitik og de private fonde og var ansvarlig for medie og marketingsarbejdet under Europas største konference, EuroScience Open Forum 2014. Thomas har desuden en erhvervsPhD om videnskabelige møder.

Attaché i Shanghai

Billede af Thomas Trøst Hansen

Ministeriet har udstationeret innovationsattaché Thomas Trøst Hansen ved ICDK i Shanghai, Kina.

Direkte: +862180250633