Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Aktuelt Nyheder Få indblik i rumvirksomheden FieldSense

Få indblik i rumvirksomheden FieldSense

Virksomheden har udviklet en digital platform, som kan hjælpe landmænd med at overvåge marker ved hjælp af satellitdata – et overblik, der i tider med færre og større bedrifter og stigende produktivitetskrav kan hjælpe landmændene med at øge både bæredygtighed og rentabilitet.
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk


FieldSense har udviklet smartphone- og webapplikationen FieldSense, der giver landmænd opdateringer om sundhedstilstanden af deres afgrøder ved hjælp af højtopløselige billeder fra jordobservationssatellitterne Sentinel og Landsat. Disse satellitdata gør det muligt dels at overvåge afgrøderne og at identificere problemer på markerne, dels at sikre en bedre tildeling af gødning og pesticider. Fx kan landmanden reducere brugen af sprøjtemidler, spare tid på manuel overvågning af afgrøderne og øge fortjenesten, fordi færre afgrøder tabes til uopdagede plantesygdomme.

En af de største vækstbarrierer for FieldSense er, at satellitteknologi(en) er i sit spæde stadie og derfor fortsat skal bevise sit værd for FieldSenses kernekundegruppe - landmændene. For at imødegå denne udfordring fokuserer FieldSense aktuelt på udviklingen af nye vejrstationer, som de kommende år vil udgøre en større del af forretningen. Vejrstationerne skal agere indgang til at sælge mere avancerede satellitdataløsninger, når landmændene har set potentialerne i at koble vejr- og satellitdata.

 

 

 

Senest opdateret 11. januar 2019