Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Aktuelt Nyheder Copernicus programmet får stadig større indflydelse på din hverdag

Copernicus programmet får stadig større indflydelse på din hverdag

Anden udgave af ”Copernicus Market report” er netop udkommet og viser med al ønskelig tydelighed, hvordan satellitdata fra Copernicus i stigende grad anvendes inden for f.eks. landbrug, til prognoser for oversvømmelser, i forbindelse med skovbrande, luftforurening og byplanlægning.
Kontakt
Anne Birgitte Klitgaard
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 42
Email: ak@ufm.dk

Copernicus Market report (billede)
Kilde: Copernicus.eu

Copernicus Market report udkom første gang i 2016.

Den opdaterede anden udgave, som netop er udkommet, viser med endnu større tydelighed, hvorledes den frie og åbne datapolitk i Copernicus programmet fører til en stadig stigende brug af data og information fra programmet til udvikling af tjenester til brug for den almindelige borger såvel som for mange forskellige sektorer af samfundet. Copernicus programmet leverer nu 20 % af verdens jordobservationsdata.

Rapporten giver en række eksempler på, hvorledes disse data anvendes f.eks. inden for landbruget, til prognoser for oversvømmelser eller skovbrande eller for luftforurening eller i forbindelse med byplanlægning. Der udvikles i stigende tempo nye muligheder for anvendelse af Copernicus data.

Senest opdateret 01. marts 2019