Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Aktuelt Nyheder Forslag til fælles ESA-ESO workshop i 2020 efterlyses

Forslag til fælles ESA-ESO workshop i 2020 efterlyses

European Space Agency, ESA, og European Southern Observatory, ESO, har offentliggjort et opslag til indkaldelse af forslag til fælles ESA–ESO videnskabsworkshop. Workshoppen forventes afholdt i tidsrummet 21. – 25. september 2020 og deadline for indsendelse af forslag er 5. juni 2019 (14:00 CET)
Kontakt
Thommy Ingemann Larsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 50
Email: til@ufm.dk

ESA/ESO (billede)

ESA og ESO har besluttet sig for at afholde fælles workshops med astrofysiske temaer på programmet med jævne intervaller.

I 2020 er det ESA, der er vært, og de har valgt deres videnskabelige hovedkvarter ESAC i Madrid som placering for workshoppen.

Formålet med de fælles videnskabsworkshops er at danne synergi mellem rumbaserede missioner og jord-baserede faciliteter og at bringe de to samfund sammen for at fostre nye ideer.

Der er opstillet en række krav til indholdet af indkomne forslag. Fx skal forslagene specificere, hvilke synergier der vil kunne opnås, og antallet af deltagere, hovedtalere m.m. skal fremgå.

Her kan skemaet til fremsendelse af forslag ligeledes findes.

Bemærk, at fristen for indsendelse af forslag er 5. juni 2019 (14:00 CEST)

Udover at indsende forslag til næste års fælles workshop vil det snart blive muligt at tilmelde sig dette års workshop, som har ”multi-messenger” astronomi som tema – samtidige observationer af begivenheder på baggrund af elektromagnetisk stråling, neutrino stråling og tyngdebølger. Workshoppen finder sted d. 11. – 15. november 2019 i ESO’s hovedkvarter i Garching.

 

Senest opdateret 25. april 2019