Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Aktuelt Nyheder Høring: Ny ordning til vurdering af danske ansøgninger til European Space Agency (ESA)

Høring: Ny ordning til vurdering af danske ansøgninger til European Space Agency (ESA)

Virksomheder, forskere og myndigheder skal have et såkaldt støttebrev for at kunne søge midler fra ESA’s teknologiudviklingsprogrammer. Ny ordning opstiller nye kriterier, der blandt andet skal bidrage til at øge væksten i den private sektor og digitalisere offentlige myndigheder.

12. september 2017

For en række programmer i ESA skal Styrelsen for Forskning og Uddannelse godkende, at en ansøgning kan indsendes til ESA. Godkendelsen sker i form af et såkaldt støttebrev. Efter sidste års offentliggørelse af regeringens rumstrategi har Danmark for første gang sat en politisk dagsorden på rumområdet, som gør det både muligt og nødvendigt at fastlægge strategiske kriterier for støttebrevene og tænke de nationale udviklingsbehov ind i ESA’s udviklingsaktiviteter.

Den nye ordning indeholder derfor en række nye kriterier, der skal sikre, at ESA’s bevillinger går til ansøgninger, som, udover at leve op til ESA’s tekniske kriterier, har et stort vækstpotentiale, bidrager til nye forskningsaktiviteter i EU og fremmer digitaliseringen af både den private og offentlige sektor i Danmark.

Forslag til ordning sendes nu i høring. Alle har mulighed for at komme med bidrag, og høringen er åben indtil den 26 september 2017. Høringsbidrag kan sendes til pse@ufm.dk

Dette er den anden høring i forbindelse med arbejdet med den nye ordning. Et diskussionsoplæg er tidligere blevet sendt i høring d. 30. maj 2017. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har så vidt som muligt ladet sig inspirere af de indkomne bidrag. Blandt andet er dokumentationskravene forsøgt minimeret i hele ansøgningsprocessen, og evalueringsprocessen er tilpasset den begrænsede mængde ansøgninger.

Senest opdateret 12. september 2017