Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Aktuelt Nyheder RumSnak – en ny podcast om rumnationen Danmark

RumSnak – en ny podcast om rumnationen Danmark

Astrofysiker Tina Ibsen og journalist Anders Høeg Nissen har sat sig for at øge både den generelle viden og den brede interesse for danske rumaktiviteter. Det sker med en ny podcastserie, hvor 1. episode udkommer på mandag den 9. september. Appetitvækkeren episode 0 er allerede udkommet.
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Rumsnak (pdf)
Illustration: RumSnak

De to værter skriver om podcast serien: Danmark er en rumnation - et land med stolte traditioner for både forskning og forretning i rummet, fra bittesmå studentersatellitter til dybt avancerede instrumenter.

I podcast-serien RumSnak interviewer de to værter aktører, der på forskellig vis er involverede i Danmarks bidrag til rumforskningen og udviklingen af dansk rumteknologi. I episode 1, der udkommer den 9. september fortæller professor emeritus Niels Lund fra DTU Space om, hvordan det hele startede, og fra Cecilie Tornøe fra rumkontoret i Uddannelses- og Forskningsministeriet kan du høre om baggrunden for den danske rumlov og den tidligere regerings rumstrategi – begge fra 2016.

I første sæson af RumSnak podcasts vil også ESA astronaut Andreas Mogensen komme på besøg, og serien vil komme omkring alt fra sorte huller, astronauter, den internationale rumstation, Månen, Jord-observationer, jagten på exoplaneter og fremmed liv, fremtidige bemandede missioner - og meget mere.

Følg med fra starten.

Senest opdateret 05. september 2019