Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Aktuelt Nyheder Satellitbaserede tjenester er en af de mest brugte avancerede digitale teknologier

Satellitbaserede tjenester er en af de mest brugte avancerede digitale teknologier

Danmarks Statistik og Erhvervsstyrelsen udvikler et nyt dansk digitaliseringsindeks, som skal måle, hvor meget vi bruger avancerede digitale teknologier. I en første analyse peger Danmarks Statistik på, at digitale satellitbaserede tjenester er blandt dem, som anvendes mest i Danmark.
Kontakt
Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

 ”Statistik om Danmarks rumbaserede økonomi (”Opfølgning på den danske rumstrategi 2018, UFM)”

 

I analysen ”Danske virksomheder i EU's digitale top” konstaterer Danmarks Statistik, at de danske virksomheder fortsat ligger højt på EU’s digitaliseringsindeks, som måler anvendelsen af de basale IT-teknologier.

Siden 2015 har danske virksomheder været blandt de mest digitaliserede i EU, når det fx gælder adgang til internet, IT-kompetencer, annoncering på internettet og E-salg.

Danmarks Statistik advarer dog om, at Danmark ikke har samme førerposition, når det gælder brugen af en række mere avancerede digitale teknologier, som ikke normalt indgår i EU's digitaliseringsindeks.

For bedre at kunne følge danske virksomheders reelle digitaliseringsgrad i årene frem over arbejder Danmarks Statistik derfor sammen med Erhvervsstyrelsen på at opbygge et dansk digitaliseringsindeks, der som et supplement til EU's digitaliseringsindeks fremover skal måle udviklingen i danske virksomheders anvendelse af de avancerede digitale teknologier.

I en første analyse har Danmarks Statistik valgt at sætte fokus på anvendelsen af i alt seks avancerede teknologier. Satellitbaserede tjenester er en af dem. Danmarks Statistik har siden offentliggørelsen af regeringens rumstrategi i 2016 målt danske virksomheders anvendelse af satellitbaserede tjenester i den årlige survey om virksomheders IT-anvendelse.

I analysen konkluderer Danmarks Statistik, at satellitbaserede tjenester er blandt de avancerede teknologier, som danske virksomheder anvender mest.

Senest opdateret 28. marts 2019