Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Aktuelt Nyheder Søg om støtte til rumrelaterede udviklingsaktiviteter i ESA’s teknologiprogrammer i 2020

Søg om støtte til rumrelaterede udviklingsaktiviteter i ESA’s teknologiprogrammer i 2020

Danske virksomheder og forskere har nu mulighed for at søge om støtte til rumrelaterede teknologiudviklingsaktiviteter. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har i 2020 øremærket i alt ca. 44 mio. kr. til udvikling af rumteknologi og applikationer baseret på satellitdata i ESA’s teknologiprogrammer.
Kontakt
Dennis Jorch Dehn Kristensen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 88 77
Email: djdk@ufm.dk

ARTES Future Preparations programmet (billede)
Foto: ESA, ARTES Future Preparations programmet

Danmark deltager i ESA’s teknologiprogrammer med i alt 97 mio. kr. (13 mio. euro) i perioden fra 2020 til 2022. Programmerne støtter danske virksomheder med udviklingsaktiviteter inden for telekommunikation og applikationer baseret på satellitdata (ARTES), generel teknologiudvikling (GSTP) samt Navigation og Positionering (NAVISP).

I 2020 kan ansøgere søge om støtte for i alt 44 mio. kr. (6 mio. euro) til udviklingsaktiviteter i GSTP og ARTES programmerne. Midler til NAVISP vil blive slået op på et senere tidspunkt.

Midlerne i 2020 fordeles således:

  • General Support and Technology Programme (GSTP) – 3 mio. euro
  • Advanced Research in Telecommunications Systems (ARTES) – 3 mio. euro
  • Navigation Innovation Support Programme (NAVISP) – midler slås op senere i perioden

Ud over den direkte medfinansiering af udviklingsaktiviteterne dækker det danske bidrag også teknisk og kommerciel rådgivning fra en af verdens førende rumorganisationer.

Har din virksomhed en unik idé, som I ønsker at udvikle gennem ESA’s teknologiprogrammer? Eller har du fundet et opslag fra ESA om et specifikt projekt, din virksomhed ønsker at søge? Så kan du læse mere om hvordan du skal søge på Styrelsen for Forskning og Uddannelses hjemmeside. Her kan du også  finde oplysninger om de enkelte ESA programmer.

Er du i tvivl eller har du ikke tidligere samarbejdet med ESA?

Hvis du er tvivl om, hvordan ESA kan hjælpe din virksomhed, så kontakt os. Vi er altid klar til at svare på spørgsmål og hjælpe dig videre. Du kan kontakte styrelsens kontor for Rum, Dennis Jorch Dehn Kristensen på djdk@ufm.dk tlf. +45 7231 8877.

Senest opdateret 11. maj 2020