Nyheder

Copernicus Masters konkurrencen er åben. Frist 30 juni.
Indsend din idé til, hvordan man kan udnytte Copernicus data og få del i puljen på mere end 11 mio. kr.
Bliv medlem af ESAs EarthCARE Mission Advisory Group (MAG)
ESA indkalder ansøgninger om medlemskab af den kommende EarthCARE Mission Advisory Group.
Flyv dit speciale i vægtløshed 2018
ESA Education indkalder nu forslag fra master og phd studerende, der har idéer til forsøg de gerne vil afprøve i vægtløshed. Deadline for at indsende forslag er 10. september 2017.
Nyt fra Copernicus
Kommissionens nyetablerede Copernicus Support Office udsender regelmæssigt via de nationale Copernicus relæer nyheder med relevans for Copernicus programmet. Her er de tre seneste nyheder:
Video: Se oplæg om rummets mange muligheder
Skal landbrug drives fra rummet? Hvad er hemmeligheden bag succesfuld anvendelse af data? Dette er nogle af de emner, der blev diskuteret på en workshop om rummets mange muligheder. Se de filmede oplæg på ufm.dk/brugrummet
Ny model for tildeling af støttebreve til ESA på vej
Virksomheder, forskere og myndigheder skal have et såkaldt støttebrev for at kunne søge midler fra udviklingsprogrammerne i Den Europæiske Rumorganisation (ESA). Styrelsen for Forskning og Uddannelse vil med ny ordning gøre tildelingen mere strategisk.
Earth Observation Industry Information Day, 12 May 2017, ESRIN
ESA's jordobservationsprogram inviterer til industridag d. 12. maj i Frascati, Italien. Fokus vil være på Blok-4 i EOEP-5
Video-præsentationer fra Copernicus workshop 9. marts 2017
250 danske landmænd, forskere, rådgivere og app-udviklere mødtes til workshop i Aarhus for at høre, hvordan de kan udnytte data fra rummet til at finde nye smarte løsninger med EU-Kommissionens jordobservationsprogram Copernicus.
Succes med brug af satellitdata til digital landkortlægning i Grønland
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har sammen med Grønlands Selvstyre undersøgt og testet, at satellitdata nu kan bruges til digital kortproduktion i storskala, og samtidig højne kvalitet og præcision i data.
Ny webportal skal gøre det nemmere at bruge rummet
Det skal være nemmere for forskere, virksomheder og myndigheder at bruge de ofte uoverskuelige mængder af gratis rumdata. Derfor offentliggør Styrelsen for Forskning og Uddannelse i dag webportalen ”Brug rummet”, som skal gøre det nemmere og mere overskueligt at få adgang til data fra rummet.
Danmark skal bruge rummet til at finde smarte løsninger
Danske kommuner, landmænd, forskere, app-udviklere. Alle har et stort potentiale for at udnytte data fra rummet til at finde nye smarte løsninger. Workshop den 9. marts i Aarhus viser hvordan.
Vil du vinde en tur til rumhavnen i Fransk Guyana og se en opsendelse?
- og er du mellem 18 og 30 år, så læs videre her.
Få del i 32 millioner kroner til nye rumteknologier
Forskere, virksomheder og myndigheder kan nu anmode om støttebrev til ansøgninger til den europæiske rumorganisations programmer ARTES og GSTP, som støtter teknologisk og videnskabelig udvikling.
Lær at bruge gratis data fra rummet
Den 9. marts 2017 inviterer tre ministerier til workshop om EU-Kommissionens jordobservationsprogram Copernicus. Workshoppen åbnes af astronaut Andreas Mogensen og har fokus på, hvordan landbrug og klimatilpasning kan optimeres ved at udnytte data fra rummet.
Søg finansiering til udvikling af chipsets, terminaler og antenner, der kan modtage signaler fra Galileo.
European Global Navigation Satellite Agency (GSA) har åbnet for udbud og ansøgninger til udvikling af chipsets, terminaler og antenner, der kan modtage signaler fra Galileo