Brug rummet - Nyhedsbrev 36

- med ny inspiration til at bruge rumdata og rumteknologi

ESA afholder ’mellemliggende’ ministerkonference i Madrid – IMM18 

For at sætte rammerne for samarbejdet med EU afholder European Space Agency i dag den 25. oktober IMM18 - en såkaldt ’mellemliggende’ ministerkonference forud for ESA’s ordinære ministerkonference, der afholdes i slutningen af 2019. 

Hvad er Space Talks og hvordan kan du deltage?

European Space Agency, ESA har opfordret alle medlemslande til at afholde åbne arrangementer om, hvordan rummet påvirker vores liv og hverdag. I Danmark afholder GomSpace et arrangement i Aalborg den 14. november, hvor du blandt andet kan møde Andreas Mogensen.

ESA afholder RUS kursus i Danmark

RUS står for “Research and User Support for Sentinel Core Products” og skal hjælpe os med at blive bedre til at anvende Copernicus satellitdata. Kurset afholdes på DTU den 14. december 2018 og er åbent for studerende såvel som kandidater. Deadline for ansøgning er den 29. oktober 2018.

Så er nedtællingen begyndt til European Space Week 2018

Rummet har allerede i dag stor indflydelse på vores liv, virksomheder og samfund her på jorden. Tilmeld dig European Space Week 2018 allerede i dag og bliv klogere på, hvordan rummet er med til at skabe vores fremtid og hvordan vi sammen kan have indflydelse på rumteknologier og applikationer.

Masser af rumaktiviteter med satellitdata ved Kortdage 2018

Geoforum åbner den årlige konference, Kortdage 2018, med astronaut, Andreas Mogensen, og derpå følger tre intensive dage med et særligt fokus på seneste nyt om brugen af satellitdata. Programmet indeholder også nyt om undervisning i anvendelse af satellitdata, viden om uddannelse og efteruddannelse.

Senest opdateret 25. oktober 2018