Brug rummet - Nyhedsbrev 41

- med ny inspiration til at bruge rumdata og rumteknologi

Organiser dit eget Copernicus Hackathon i 2019

Søg EU om 20.000 euro til at organisere et Copernicus Hackathon. Deadline for ansøgning er den 11. januar 2019. Alle organisationer og private virksomheder, der er registreret i et EU land, kan søge. Ansøgere skal have erfaring med at støtte innovation og have et netværk af partnere og eksperter.

Og vinderen af Copernicus Satellite Hackathon på ITU blev….

15 dedikerede studerende deltog i Copernicus Satellite Hackathon på IT Universitetet den 23. – 24. november 2018. Copernicus Satellite Hackaton var organiseret af PitLab, der havde inviteret GIS konsulent i Københavns kommune, Emil Møller Rasmussen, til at komme med gode idéer fra det virkelige liv.

Aarhus Universitet skal i rummet på tirsdag - vil du være med?

Fra Århus Universitet kan man være med til at følge opsendelsen af universitetets første satellit Delphini-1. Det sker i Søauditorierne i Universitetsparken i Aarhus tirsdag den 4. december fra klokken 18:00-21:00. Der er gratis adgang, og pladsbestilling er ikke mulig.

FIRST® LEGO® League Into Orbit

Den 19. skandinaviske finale i FIRST® LEGO® League, løber af stablen i Oslo den 1. december 2019. Temaet i år er udfordringerne for astronauter i rummet, og 16 engagerede teams af danske skolebørn deltager sammen med i alt 49 teams fra Norge, Sverige, Færøerne og Island for at fremvise deres ideer.

Få indblik i rumvirksomheden Ohmatex

Ohmatex A/S arbejder med smarte tekstiler med elektriske ledere, mikro-elektronik og sensorer, der anvendes i beklædning indenfor fx sundhed, sport og til bemandet rumfart. Ohmatex’ rumfartsaktivitet udvikler nye løsninger, som kan anvendes på andre områder.

Senest opdateret 30. november 2018