Brug rummet - Nyhedsbrev 42

- med ny inspiration til at bruge rumdata og rumteknologi

Dansk hold vinder FIRST LEGO League Skandinavien

FIRST LEGO League er et verdensomspændende konkurrence i teknologi, innovation og marketing for børn, med en hoved- og en juniorkonkurrence. Deltagerne skulle lave innovative løsninger til problemer, designe og programmere en LEGO® MINDSTORMS®-robot samt markedsføre løsningen og deres hold.

Delphini-1 opsendt og på vej mod den internationale rumstation

Delphini-1, Aarhus Universitets første satellit er nu med i kredsløb om Jorden ombord i Space X fartøjet Dragon. Opsendelsen skete onsdag den 5. december under en høj, klar himmel fra Kennedy Space Center i Florida.

Ny Copernicus rapport med 99 brugerhistorier

EU's jordobservationsprogram Copernicus leverer dagligt store mængder af gratis data, og nu kan du læse 99 historier om, hvordan de allerede er blevet brugt rundt om i Europa. I Danmark kan Lemvig kommune for eksempel se frem til at undgå unødige udgifter til nye kloakrør.

Få indblik i rumvirksomheden Gomspace

Satellitproducenten GomSpace A/S er en virksomhed i kraftig vækst. Den har på 10 år udviklet sig fra at være en start-up-virksomhed til en global virksomhed med over 200 ansatte, der eksporterer nanosatellitter og satellitsystemer til mere end 40 lande.

Senest opdateret 06. december 2018