Brug rummet - Nyhedsbrev 55

- med inspiration til at bruge rumdata og rumteknologi
Kontakt
Mette Glavind
Chefsekretær
Tlf.: +45 72 31 82 05
Email: mgl@ufm.dk

ESA-Exploration workshop for forskere og virksomheder

Program og tilmelding. Kom til heldags workshop den 10. april med Exploration eksperter fra European Space Agency, ESA. Hør om planerne for den internationale rumstation, Månen og Mars og få lejlighed til at præsentere dine planer og interesser i ESA’s European Exploration Envelope Programme, E3P. Tilmelding senest 5. april.

Første mulighed for at observere exoplaneter med CHEOPS

ESA Science har offentliggjort et Announcement of Opportunity for gæsteforskere til at ansøge om observationstid til første år af CHEOPS missionen. CHEOPS forventes opsendt i oktober/november 2019. Deadline ansøgning er 16. maj 2019 (14:00 CEST). 

Forskning i dybfryseren Concordia

ESA har for tiden udstationeret den danske læge Nadja Albertsen på forskningsstationen Concordia på Antarktis. Lige nu er der -80 C. Nadja Albertsen skriver en blog om sine aktiviteter på Concordia, hvor der forskes inden for både psykologi, astronomi, biologi og metrologi. 

Ny analyse: Rapport ser på Danmarks sårbarhed over for satellitnedbrud

Ny rapport fra Det Tværministerielle Rumudvalg undersøger det danske samfunds afhængighed af positions-, navigations- og tidsstyringssatellitter. Rapporten stiller skarpt på bl.a. finans-, landbrugs- og transportsektoren og på, hvordan nedbrud kan forebygges. 

Gå-hjem-møde om samarbejde med tyske videninstitutioner i Horizon 2020

Arbejder du med Industri 4.0 og er du interesseret i at samarbejde med tyske videninstitutioner? Og vil du vide mere om Horizon Europe og fremtidige muligheder for internationalt forskningssamarbejde? Så kom til gå-hjem-møde hos Styrelsen for Forskning og Uddannelse den 4. april 2019 kl. 14-16:00.

Senest opdateret 21. marts 2019