Brug rummet - Nyhedsbrev 56

- med inspiration til at bruge rumdata og rumteknologi
Kontakt
Mette Glavind
Chefsekretær
Tlf.: +45 72 31 82 05
Email: mgl@ufm.dk

Satellitbaserede tjenester er en af de mest brugte avancerede digitale teknologier

Danmarks Statistik og Erhvervsstyrelsen udvikler et nyt dansk digitaliseringsindeks, som skal måle, hvor meget vi bruger avancerede digitale teknologier. I en første analyse peger Danmarks Statistik på, at digitale satellitbaserede tjenester er blandt dem, som anvendes mest i Danmark.

Hvis astronauter sendes til Månen og Mars, bliver de udsat for farlig kosmisk stråling og andre ekstreme miljøfaktorer. På ESA’s nye SCK•CEN sommerskole kan PhD studerende, unge forskere og professionelle læger, biomedicinere, ingeniører m.fl. lære mere om udfordringerne. Ansøg senest 20. maj.

Kronik i Altinget om satellitters værdi for samfundet

Den samlede værdi af brugen af navigationssatellittjenester i Danmark ligger allerede i dag på over 14 milliarder kroner om året. Det betyder, at der stilles nye krav til mere uddannelse inden for blandt andet landbrug og folkeskoler, så fremtidens generationer kan benytte teknologierne.

Med deadline 16. april 2019 tilbyder ESA nu danske virksomheder, akademiske- og forskningsorganisationer muligheden for at undersøge, om netop deres rumteknologi kan bruges uden for rumsektoren, eller om ikke-rumrelateret teknologi kan bruges i rumsektoren med grobund til vækst.

Satellitter stiller krav til nye kompetencer i de videregående uddannelser

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har netop indgået kontrakt med konsulenthuset Seismonaut, der inden juni måned skal kortlægge potentialet for at styrke studerendes digitale kompetencer i anvendelsen af satellitdata på videregående-, voksen- og efteruddannelser.

Du kan stadig lige nå det – Kortdage 2019

Igen i år er det muligt at sætte fokus på brugen af satellitter på årets Kortdage – geobranchens årlige konference. Geoforum opfordrer alle til at indsende sine gode ideer til det faglige program ved årets Kortdage inden den 1. april 2019. Taler du ind i FN’s verdensmål, er der gevinst at hente.

 

Senest opdateret 28. marts 2019