Brug Rummet - Nyhedsbrev 58

- med inspiration til at bruge rumdata og rumteknologi
Kontakt
Mette Glavind
Chefsekretær
Tlf.: +45 72 31 82 05
Email: mgl@ufm.dk

Søg inden deadline den 31. maj 2019! Europa kommissionen har netop lanceret et nyt støtteprogram, der årligt vil booste 20 nye europæiske virksomheders mulighed for at skabe applikationer med Big Data fra rummet til gavn for borgere, myndigheder og andre virksomheder.

Se præsentationerne fra workshop om danske muligheder i bemandet rumfart og robotmissioner

ESA’s Exploration planer for rumstationen, Månen og Mars blev præsenteret og livligt diskuteret på en workshop den 10. april 2019. Samtidig tog ESA positivt imod de danske interessenters idéer til, hvordan de kan bidrage med både ny teknologi og idéer til studier på nye de missioner.

Den planlagte studietur til Toulouse den 22. maj 2019 er udsat til efteråret. Studieturen er for danske myndigheder, forskere, virksomheder og andre, der arbejder inden for rumområdet og arrangeres i en samarbejde mellem Styrelsen for Forskning og Uddannelse og det franske rumagentur, CNES.

ASIM nyt: Kæmpelyn skaber gammaglimt i atmosfæren

De første målinger fra ASIM viser, at gamma-glimt i atmosfæren optræder i forbindelse med lyn og tordenvejr, og at de er kortvarige udbrud af meget energirig røntgen- og gammastråling. Se også den nye film om ASIM’s tilblivelse.

Tag med på Smart Space - ESA’s Business Applications Annual Conference

Få nye kontakter og find samarbejdspartnere på ESA’s Business Applications Annual Conference. Konferencen finder sted i Toulouse i Sydfrankrig den 3.—5. juni 2019 og samler rumagenturer, virksomheder, brugere, eksperter, entreprenører og investorer om mulighederne i rumteknologi.

Senest opdateret 11. april 2019