Brug rummet - Nyhedsbrev 65

- med inspiration til at bruge rumdata og rumteknologi
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Væk interessen for rummet og klimaet

ESERO Danmark lancerer netop nu gratis kurser og undervisningsmaterialer til lærere, der interesserer sig for naturfag. De kan med fordel trække rummet ind i klasseværelset for at vække elevernes interesse for rummet, klimaet, digitalisering og robotter.

Ny OECD rapport: Den globale rumøkonomi i tal

Der er aldrig før blevet investeret så meget i rummet. De nye tal viser, at de statslige rumbudgetter rundt om i verden er steget til det højeste niveau siden Apollo-tiden. USA står for halvdelen, mens de næst-vigtigste globale aktører er Kina, Japan og Frankrig.

EU udbyder 900 millioner kroner til forsknings- og innovationsprojekter i Horizon 2020’s rumprogram

EU har netop opdateret det sidste arbejdsprogram for H2020 Space. Du kan ansøge om støtte indenfor 16 emner frem til 5. marts 2020. Emnerne omfatter bl.a. udvikling af rumteknologi, anvendelse af GNSS- og jordobservationsdata, Copernicus evolution, Space Hubs og udnyttelse af videnskabelig data.

Save the date - Studietur til Toulouse – Europas centrum for rumfart

Sæt kryds i kalenderen. Invitation til danske organisationer, forskere og virksomheder og andre, der arbejder inden for rumområdet – både upstream og downstream. Besøget i Toulouse organiseres af CenSec / Inno-Sec og Styrelsen for Forskning og Uddannelse og finder sted 6. - 7. november 2019.

Senest opdateret 05. september 2019