Brug rummet

Aktuelt
- Nyheder
- Rumsektoren takker ja til ministerens invitation til partnerskaber 08. februar 2019
- Få ny viden om biologi og materialer med forsøg i rummet 08. februar 2019
- Velbesøgt workshop om ESA’s teknologiprogrammer 08. februar 2019
- Aarhus Universitets første rumdelfin et dykket ud i det tomme rum 01. februar 2019
- Indkaldelse af forslag til projekter inden for rumforskning og jordobservation 01. februar 2019
- Arrangementer
- april 02 Kom og netværk med fremtidens ledere til Paris Space Week Paris, Frankrig
- maj 13 ESA 2019 Living Planet Symposium Milano, Italien
- juni 03 Går du med iværksætter idéer med fokus på rummet? Helsinki, Finland
- september 17 Aarhus Universitet afholder nordisk konference om remote sensing - NoRSC ’19
Inspiration
- FieldSense: Bæredygtig vækst i landbruget
-
Iværksættervirksomhed Ceptu har udviklet en smartphone- og webapplikation, FieldSense, som giver landmændene opdateringer om sundhedstilstanden af deres afgrøder.

- Intelligent One: Rummet hjælper de danske frivillige
-
Intelligent One er en opstregningsrobot, der bruger satilitdata til at automatisere opstregningen af boldbaner. Det er billigere for kommunen og gør det sjovere at være frivillig.

- NY DANSK RUMTEKNOLOGI
-
- støttemuligheder, projekter og partnere i 2013-2017. 61 gode grunde til at søge tilskud til udvikling af ny dansk rumteknologi.
Publikationen NY DANSK RUMTEKNOLOGI illustrerer, hvordan det danske rumerhverv er i vækst, og at danske virksomheder i stort omfang bruger satellittjenester i udviklingen af deres forretning. NY DANSK RUMTEKNOLOGI fortæller historien om et dansk rumerhverv i rivende udvikling, og om hvordan virksomheder i mange forskellige brancher i stigende grad anvender data fra rummet til nye tjenesteydelser.
Kom godt i gang
- Virksomheder

- Myndigheder

Rumstrategien
- Opfølgning på den danske rumstrategi - Implementeringsplan nummer 2
-
Opfølgning på den danske rumstrategi - Implementeringsplan nummer 2
Status for implementeringen af initiativerne i Danmarks nationale rumstrategien samt et omfattende indblik i danske myndigheders planer for at bruge rumteknologi i den offentlige sektor. Planen præsenterer desuden en række nye initiativer bl.a. inden for uddannelse og rum og sætter den danske rumstrategi i et europæisk perspektiv.Udgivet den 11. december 2017
- Implementeringsplan for national rumstrategi
-
Implementeringsplanen følger op på rumstrategien med en detaljeret plan for hvert af de 46 initiativer. Planen gør rede for indholdet, de forventede resultater samt det ansvarlige ministerium og tidsplanen. Implementeringen af initiativerne koordineres i Det Tværministerielle Rumudvalg. I et appendiks til implementeringsplanen er desuden beskrevet, hvordan udvalget planlægger at følge op på initiativerne og dokumentere delresultater og målopfyldelse.
Publiceringsdato: 21. november 2016
- Danmarks nationale rumstrategi
-
Den 23. juni 2016 offentliggjorde regeringen Danmarks første nationale rumstrategi. Samme år blev der nedsat et fast rumudvalg bestående af repræsentanter for alle de ministerier, som har myndighedsopgaver på rumområdet. Udvalget har en væsentlig opgave med at koordinere og følge op på rumstrategien.
Baggrund og overblik
- Læs om baggrunden for rumstrategien
- Læs kommissorium for det Tværministerielle Rumudvalg
- Få det store overblik over de offentlige investeringer på rumområdet
- Danmarkskort over rummets betydning for dansk økonomi
-
- 15 procent af de danske virksomheder, som deltager i Danmarks statistiks årlige IT-undersøgelse, svarer, at de bruger satellitbaserede tjenester.
- 16 procent af landmændene har adgang til de mest præcise GPS-signaler.
- Selve rumerhvervet i Danmark omfatter omkring 127 virksomheder og beskæftiger ca. 1700 ansatte. Rumerhvervet spænder fra virksomheder, der udvikler og producerer satellitter, udstyr til løfteraketter og satellitter (upstream-virksomheder) til virksomheder, der udnytter satellitinformationer (downstream-virksomheder).