Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Cases - inspiration til at bruge rummet

Cases - inspiration til at bruge rummet

Big data fra satellitter og ny teknologi er ved at revolutionere mulighederne for at bruge rummet. Danmark har en høj grad af digitalisering og derfor ekstra stort potentiale for at udnytte disse muligheder og dermed skabe vækst.

Når rummet bruges til at udvikle nye smarte løsninger, giver det besparelser og fortjenester for både kommunerne, landmændene og app-udviklerene. Mange både nye og gamle virksomheder har allerede realiseret nogen af mulighederne, og deres cases kan inspirere andre.

  Læs cases til inspiration

  Cases indsendt af brugerne selv
  Cases indsendt af brugerne selv

  Virksomheder, forskere og myndigheder har indsendt deres egne aktuelle beskrivelser af, hvordan de udnytter mulighederne i satellitdata og ny rumteknologi. Brug rummet efterlyser flere cases med smarte måder at bruge rummet på, der kan skabe vækst og beskæftigelse. Vær med til at inspirere andre ved at udfylde og indsende Brug rummets spørgeskema.

  Cases indhentet af Rambøll Consulting
  Cases indhentet af Rambøll Consulting

  Få indblik i 12 danske rumvirksomheder, deres syn på drivkræfter og barrierer for vækst, samt rammevilkår og forventninger til fremtidig vækst. De 12 cases er udarbejdet i forbindelser med Rambøll Management Consultings rapport Opdateret statistik om rumerhvervet og analyse af rumerhvervets vækstpotentiale.

  Rumbaseret innovation fra Europa

  Nye forretningsmuligheder i Europa
  Nye forretningsmuligheder i Europa

  European Space Agency fremmer brugen af de nye muligheder i satellitdata, telekommunikation og positionering. Det gøres gennem programmet Business Applications (tidligere Integrated Applications, IAP).

  Senest opdateret 09. oktober 2018