Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Brug rummet Uddannelse og undervisning

Uddannelse og undervisning

Fascination af rummet kan bruges til inspiration i uddannelse og undervisning i fysik, kemi, geografi, biologi og meget mere.
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

ESERO DK

ESERO

Danmark er en del af European Space Agency's initiativ ESERO - European Space Education Ressource Office. ESERO arrangerer og udbyder lærerkurser og undervisningsmaterialer til folkeskole- og gymnasier. Efteruddannelseskurserne skal give lærerene nye redskaber til at undervise i for eksempel fysik, kemi, biologi og geografi ved hjælp af eksempler fra ESA’s rummissioner og satellitobservationer. Temaerne omfatter solsystemet, universet, astronauter, raketter, jorden, vores klima, den internationale rumstation, ny teknologi og meget mere.

Alpbach summer school

Hvert år kan master og phd studerende tilmelde sig European Space Agency’s sommerskole i Alpbach i Østrig i juli måned. På sommerskolen inddeles de studerende i teams, og sammen skal de planlægge en rummissionn hvor alle videnskabelige og tekniske forhold tages i betragtning. Temaet for sommerskolen ændrer sig fra år til år men formålet er det samme. De studerende lærer at samarbejde internationale teams, men studerende fra andre fagområder og universiteter. Deltagerene er typisk ingeniør-, fysik-, astronomi- eller geovidenskabsstuderende.

De studerende skal selv finde finansiering til rejse og ophold.

Senest opdateret 30. marts 2020