Gå til indhold

Telekommunikation

Telekommunikation omfatter TV, internet, fastnet og mobiltelefoni samt redningstjeneste og kommunikation med bla. fly og skibe. ARTES består af en række underprogrammer.
Kontakt
Dennis Jorch Dehn Kristensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 77
Email: djdk@ufm.dk

Laserbaseret overførsel af data
Laserbaseret overførsel af data via ESA's EDRS system. Foto: ESA

ESA’s telekommunikationsprogram Advanced Research in Telecommunications Systems, ARTES skal sikre europæisk industri og forskningsinstitutioner en fremtrædende rolle i den globale konkurrence om opbygning af satellitbaseret telekommunikation.

Programmer med dansk deltagelse

Danmark har givet tilsagn om at deltage i følgende programmer under ARTES:

Future Preparations: Dette element fokuserer på at identificere forretningsmæssige og tekniske muligheder i forbindelse med udviklingen af ​​fremtidige satellittelekommunikationskoncepter og teknologier. Målet er at bistå europæisk industri med udvikling af innovative telekommunikationstjenester.

Core Competetiveness: Her bliver produkter inden for telekommunikation modnet til markedet.Danmark har været tilmeldt siden 2006.

Integrated Applications Promotion (IAP):  IAP fokuserer på integrationen af data fra eksisterende kommunikations-, navigations- og jordobservationssyster for at generere nye brugerorienterede ydelser og services. Ved at udfylde et kort skema, det såkaldte Activity Pitch Questionnaire, kan en ansøger få hurtig feedback fra ARTES om mulighederne for at få støtte til at udvikle en ny idé.

Satellite – Automatic Identification System (SAT-AIS). SAT-AIS fokuserer på udviklingen af et satellitbaseret automatisk identifikationssystem til maritimt brug i et samarbejde med den europæiske maritime organisation inden for sikkerhed, EMSA.

Derudover kan Danmark på ESA's anbefaling vælge at støtte enkeltstående danske aktiviteter i andre ARTES elementer.

Senest opdateret 15. august 2019