ESA-nyheder

Invitation til ESA’s nye Business in Space Growth Network
Hvordan kan vi udnytte den internationale rumstation og Månen til kommercielle aktiviteter, der skaber nye indtjeningsmuligheder og vækst? Det kan du være med til at undersøge og sparre om i det nye netværk Business in Space Growth Network, BSGN. Send din interessetilkendegivelse inden 10. maj.
ESA-Exploration workshop for forskere og virksomheder
Opdateret program og tilmelding. Heldags workshop den 10. april med Exploration eksperter fra European Space Agency, ESA. Hør om planerne for den internationale rumstation, Månen og Mars og få lejlighed til at præsentere dine planer og interesser i ESA’s European Exploration Envelope Programme, E3P
Voyage 2050 - deltag i planlægningen af ESA's nye Science missioner
ESA Science beder forskermiljøet i medlemslandene om input til den næste langsigtede plan for ESA Science programmet kaldet ”Voyage 2050”. Der kan både søges om medlemskab i et topical teams og indsendes forslag til forskningsområder
Andreas Mogensen på besøg i Danmark
ESA astronaut, Andreas Mogensen, besøger i marts en række danske skoler og gymnasier. Her vil han fortælle om sit arbejde hos NASA i Houston og de nye planer for missioner til Månen og Mars, som ESA (European Space Agency) og NASA samarbejder med Rusland, Japan, Kina mv. om at realisere.
Indkaldelse af forslag til observationer med ESA's INTEGRAL
ESA Science har d. 25. februar 2019 offentliggjort en ”Announcement of Opportunity” for forskning med INTEGRAL. Formålet er at indsamle forslag til nye observationer der kan udføres i 2020.
Indkaldelse af forslag til ny forskning ved brug af Cluster missionen
ESA Science har d. 25. februar offentliggjort en ”Announcement of Opportunity”. Formålet er at indsamle forslag til specielle forskningsmuligheder, der gør brug af Cluster missionen.
Husk at tilmelde dig ESA's 2019 Living Planet Symposium
Det er nu muligt at registrere sig til ESA’s Living Planet Symposium indtil 30. april 2019. Arrangementet afholdes hvert tredje år, og i år i Milano, Italien 13. – 17. maj 2019. Symposiet er vokset i omfang for hver gang, det er blevet afholdt, og forventningerne er store til dette års arrangement.
Ørsted Satellitten 20 år
Lørdag den 23. februar er det 20 år siden, den lille seje satellit Ørsted blev sendt I kredsløb om Jorden fra Vandenberg basen i USA for at måle jordens magnetfelt. DTU Space og en række danske aktører var involveret I udviklingen
Copernicus Supplier Industry Days
27. og 28. marts 2019 inviterer ESA til Supplier Industry Days med fokus på jordobservationsprogrammet Copernicus. Arrangementet har til formål at give europæiske rumvirksomheder mulighed for dialog og måske konsortiedannelse til udbud for udviklingen af fremtidige Copernicus satellitter.
Få ny viden om biologi og materialer med forsøg i rummet
Danmarks medlemsskab af European Space Agency giver danske forskere og virksomheder mulighed for at gennemføre forsøg og forskning i vægtløshed i rummet. Du kan løbende indsende din ansøgning om at udnytte muligheden for opsendelser til den internationale rumstation, parabolfly, Drop Tower mm.
Velbesøgt workshop om ESA’s teknologiprogrammer
Rumkontoret i Styrelsen for Forskning og Uddannelse afholdt den 4. februar en workshop for at give danske virksomheder, universiteter og myndigheder inspiration til at udvikle ny teknologi i samarbejde med ESA og kendskab til støttemuligheder i GSTP, NAVISP, InCubed og ARTES med frist 1. maj.
Deltag i den danske CanSat-konkurrence 2019
Lige nu kan gymnasier i hele landet tilmelde sig dåse-satellit-konkurrencen CanSat 2019 og vinde en rejse til den europæiske konkurrence. Den nationale konkurrence foregår på Kompedal Lejrskole ved Silkeborg fra 6.-8. maj 2019, og der er plads til 10 deltagende hold fra hele landet.
Rettelse: Søg støtte til teknologiudvikling og aktiviteter, der bruger satellit- og rumteknologi hos ESA
Ny søgerunde i 2019. Det er nu muligt for danske virksomheder og institutioner at søge om støtte til deres egne idéer til teknologiudvikling og brug af satellit data på rumområdet igennem det danske bidrag til ESA. Alle virksomheder og institutioner kan komme i betragtning.
Der er åben for tilmelding til ESA’s sommerskole i Alpbach
Årets tema for ESA’s sommer skole er “Geophysics from Space using Micro- or Nano-Satellite Constellations”. Den afholdes 16.-25. juli i Alpbach/Tyrol, Østrig. Tilmelding senest 31. marts. Studerende skal selv finde finansiering til at deltage.
Er studiet for kedeligt eller sommerferien for lang?
Så tag på kursus i rummet. Der er rigtig mange muligheder for at lære nyt og få internationale kontakter på kursus eller sommerskole. Mange sommerskoler er endda gratis at deltage i. Få insider-tips til mulighederne fra én, der har været der selv.
Hvordan får man job hos ESA?
Kandidater med naturvidenskabelig eller teknisk baggrund kan med fordel være mere opmærksomme på de mange tidsbegrænsede jobs som ”contractor” hos European Space Agency, ESA. De fleste ”contractor” jobs udbydes af seks store europæiske rumvirksomheder, der har aftaler med ESA.
ESERO og Tektanken intensiverer samarbejdet mellem rumvirksomheder og skoler
En ekstrabevilling fra Styrelsen for Forskning- og Uddannelse gør det nu muligt at etablere et bedre samarbejde mellem rumvirksomheder og lokale skoler. Det skal ske gennem Tektanken - det nationale netværk for skole-virksomhedssamarbejde, der allerede omfatter 300 danske virksomheder.
Hør om nye udbud i ESA's NAVISP program
European Space Agency, ESA, inviterer nu virksomheder til Industry Days den 17.-18. januar 2019 for teknologiprogrammet for navigation NAVISP. Industry Days giver europæiske virksomheder mulighed for at hente inspiration til nye projekter og samarbejde - møde ESA eksperter og netværke.
Nyt unikt elektromagnetisk test center på DTU i Lyngby
Det er DTU’s ekspertise inden for test af elektromagnetiske systemer, der er grundlaget for det nye test center. Centret bliver forbundet til det eksisterende radiodøde rum for test af antenner, som DTU driver i samarbejde med European Space Agency.
Start dit rumeventyr i et ESA Young Graduate Trainee program
ESA leder efter mere end 100 skarpe hjerner, der kan blive en del af YGT teamet. Praktikophold er hovedsageligt tiltænkt studenter fra ingeniørvidenskab, naturvidenskab, IT, samfundsvidenskab og erhvervsorienterede uddannelser. Du har mulighed for at søge allerede nu, og frem til den 16. december
Styrk dine kompetencer og karrieremuligheder på Space University
International Space University (ISU) tilbyder uddannelsesprogrammer målrettet ambitiøse studerende og fagpersoner inden for alle discipliner relateret til rummet. Ansøgningsvinduet til næste års programmer er nu åbent. Ansøg tidligt og få mulighed for at få en del af uddannelsen finansieret.
Kom til info aften om ESA's Young Graduate Trainee (YGT)
I midten af november frigiver ESA 100 “Young Graduate Trainee” (YGT) stillinger, der er øremærket unge universitetskandidater fra alle typer af fakulteter. YGT stillinger er 1 årige, lønnede stillinger, som giver en enestående chance for at få indblik i Europæisk rumfart og samarbejde.
Flyv din egen raket!
ESA indkalder nu ansøgninger fra bachelorstuderende, der gerne vil prøve at bygge og opsende deres egen raket fra det norske rumcenter på Andoya i Nordnorge i april 2019. Ansøgningsfristen er den 26. oktober 2018.
Rummet skal være en del af universiteternes undervisning
SpaceAcademy@DK afholder den 6. september 2018 sin første workshop: SPACE in University Teaching. Workshoppen afholdes på DTU og tilmelding til dagen er nu åben. Workshoppen skal øge studerende og forskeres viden om mulighederne for brug af satellitdata og rumteknologi.
Kom til åbent hus på ESA’s tekniske center ESTEC
De fleste af den europæiske rumorganisation, ESA’s satellitter og andre rumfartøjer er de seneste 40 år blevet bygget eller testet på ESTEC. Åbent hus i ESA er derfor en unik mulighed for at få indblik i det europæiske rum-eventyr.
Kom til åbent hus i ESA
De fleste af den europæiske rumorganisation, ESA’s satellitter og andre rumfartøjer er de seneste 40 år blevet bygget eller testet på ESTEC. Åbent hus i ESA er derfor en unik mulighed for at få indblik i det europæiske rum-eventyr. Åbent hus er for alle og afholdes søndag den 7. oktober 2018.
Søg stillingen som ombudsmand hos den Europæiske Rumorganisation, ESA
ESA søger netop nu kandidater der kan besætte stillingen som ombudsmand, da den nuværende går på pension. I den forbindelse har ESA anmodet alle medlemsstater om at dele stillingsopslaget. Fristen for at ansøge er forlænget til den 24. august 2018
Er du en dreven udvikler af apps, og vil du gerne arbejde sammen med ESA?
Nu kan erfarne app-udviklere søge om at deltage i ESA's Space App Camp i Frascati i september 2018. For syvende gang afholder ESA en hackaton, hvor du får muligheden for at vise hvordan data fra satellitter kan bruges til at lave forretning her på jorden.
Praktik i ESA giver unikke muligheder
Hvert år udbyder ESA praktikophold, der giver unikke muligheder for at få erfaringer i udvikling og drift af rummissioner. Opholdet giver gode muligheder for videre job i rum-industrien og ikke mindst i ESA. Læs her en tidligere praktikants beretning.
ESA indkalder snart forslag til ny type science mission
I løbet af juli vil ESA indkalde til forslag fra forskergrupper evt. i samarbejde med virksomheder til Science direktoratets nye F-mission. F-missioner er missioner, som dels tænkes at blive gennemført hurtigt, dels at have et begrænset budget.