ESA-nyheder

Rummet på Big Science Business Forum 2018
Danmark var i sidste uge vært for Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018), hvor verdens største højteknologiske forskningsfaciliteter afholdt den første fælles konference. BSBF2018 ville vise, at højteknologi udviklet til en organisation kan (gen)bruges hos en anden Big Science organisation.
10 år for Columbus og ATV
Columbus, det europæiske forsknings-laboratorium på den internationale rumstation og det europæiske rumfartøj ATV (Automated Transfer Vehicle) kan her i februar fejre 10-års fødselsdag.
Invitation til workshop om robotteknologi for folkeskole- og gymnasielærere
European Space Agency, ESA inviterer til en række workshops for lærere i løbet af foråret 2018. Man vil kunne lære at bruge Raspberry Pi og andre velafprøvede materialer om brugen af robotteknologi i fysikundervisningen.
Tilmeldingen er åben. Deltag i den danske CanSat-konkurrence 2018
Satellitter på dåse – CanSats - styrker elevernes kreativitet, samarbejde og faglighed. Som altid i rumfart er udfordringen at holde sig inden for begrænsninger på omkostninger, tidsforbrug, vægt og ikke mindst volumen. Fristen for tilmelding af hold er 21. februar 2018
SpaceAcademy@DK ser dagens lys
SpaceAcademy@DK skal bringe rumteknologi og satellitdata ind i undervisningslokalerne på danske videregående uddannelser. SANDHOLT ApS skal med 300.000 kr. fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse give danske studerende bedre mulighed for at deltage i ESA Academy og Copernicus Academy.
Rummet skal på skoleskemaet
Rumfart og rummissioner skal være med til at vække børn og unges interesse for de natur- og tekniskvidenskabelige uddannelser. Derfor kan danske lærere nu blive inspireret til at bruge rummet i undervisningen ved hjælp af en række kurser og undervisningsforløb.
Astronaut Andreas Mogensen besøger danske gymnasier
ESA astronaut, Andreas Mogensen, skal i løbet af november besøge danske gymnasier og fortælle om rummets muligheder og om sit nye arbejde i Mission Control Center i Houston. Målet er at styrke elevernes kendskab til rummet og øge deres interesse for naturvidenskab og teknik.
Centrifuger dit speciale! Sidste chance for at indsende forslag til 2018-forsøg
Centrifuger dit speciale! European Space Agency, ESA, giver eleverne mulighed for at udføre eksperimenter i op til 20 G i ESA's Large Diameter Centrifuge (LDC). DEADLINE: 5. november 2017 kl. 23:59.