Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet ESA ESA-nyheder ESA indkalder forslag til ”Fly your Satellite!” programmet

ESA indkalder forslag til ”Fly your Satellite!” programmet

ESA opfordrer igen i år hold af universitetsstuderende til at indsende forslag til bygning af små satellitter – CubeSats. Formålet med programmet er uddannelse og udvikling af studerendes kompetencer i at bygge satellitter. Ansøgningsfristen er 13. oktober.
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Universitetsstuderende tester en cubesat. Foto: ESA
Universitetsstuderende tester en cubesat. Foto: ESA

Fly your Satellite! er European Space Agency, ESA’s uddannelsesprogram for universitetsstuderende. Med programmet får universitetsstuderende ESA’s hjælp til design, montering, integration, test og verifikation af deres CubeSat. De studerende vil lære om standardpraksis for udvikling af rumfartøjer; modtage støtte fra erfarne ESA-specialister og deltage i skræddersyede uddannelseskurser.

Programmet vil gøre brug af de avancerede faciliteter på ESA’s uddannelsescenter på ESEC-Galaxia i Belgien. Her foregår uddannelsen i blandt andet ”Concurrent Design Facility” og tests i renrumslaboratoriet.

En workshop for teams for de udvalgte Cubesats vil finde sted i december 2019 på ESA’s tekniske center ESTEC i Noordwijk, i Netherlandene.

Senest opdateret 14. august 2019