Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet ESA ESA-nyheder Indkaldelse af forslag til ny forskning ved brug af Cluster missionen

Indkaldelse af forslag til ny forskning ved brug af Cluster missionen

ESA Science har d. 25. februar offentliggjort en ”Announcement of Opportunity”. Formålet er at indsamle forslag til specielle forskningsmuligheder, der gør brug af Cluster missionen.
Kontakt
Thommy Ingemann Larsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 50
Email: til@ufm.dk

ESA’s Cluster mission har til formål at undersøge jordens magnetosfære samt vekselvirkningen mellem magnetosfæren og solvinden. Dette gøres ved at anvende fire identiske satellitter samtidigt, hvilket muliggør en høj præcision i forhold til målinger af tidslige og rumlige variationer. Magnetosfæren er vigtig i forhold til livet på jorden, da den virker som skjold mod den konstante strøm af stråling fra rummet. Selvom satellitterne i Cluster missionen har været aktive siden 2000 fungerer de stadig og forventes indtil videre at kunne producere forskningsresultater indtil 2022.

Der lægges vægt på, at forslagene skal komme fra forskere, der ikke allerede er tilknyttet missionen samt især unge forskere. Forslagene behøver ikke at begrænse sig til indsamling af nye måleresultater, men kan også være omhandle opbygning af modeller til behandling af eksisterende data samt at anvende data fra andre missioner til at vurdere Cluster data.

For at komme i betragtning skal der først indsendes et ”letter of intent” som skal være ESA i hænde senest d. 28. marts 2019 kl. 12.

Senest opdateret 01. marts 2019