Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet ESA ESA-nyheder Lær at bruge ESA's Concurrent Design Facility

Lær at bruge ESA's Concurrent Design Facility

Med ansøgningsfrist 11. november 2019 kan ingeniør- og fysikuniversitetsstuderende søge om at deltage i Concurrent Engineering Workshop 14.-17. januar 2020. Concurrent Design Facility (CDF) er en facilitet, der gør det muligt for alle udviklere af en rummission at arbejde på en rummission samtidig.
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Tid og sted

14. januar 2020 til 17. januar 2020
Transinne, Belgien

Concurrent Design (billede)

Concurrent Design er en metode der bruges til at designe og udvikle produkter til rumfartssektoren. I modsætning til traditionelle designmetoder designes alle delsystemer i Concurrent Design samtidig. Dette er en langt mere effektiv måde at arbejde på. Den giver nemlig mulighed for at løsninger på et område, der kan påvirke designet af et andet delsystem, øjeblikkeligt identificeres og kommunikeres mellem teams. Selvom Concurrent Design er en mere kompliceret proces til at begynde med, tillader den faktisk at fejl bliver identificeret - og udbedret – tidligere end ellers og det reducerer den samlede designtid. 

ESAs vigtigste Concurrent Design Facility (CDF) er placeret i ESAs teknologicenter (ESTEC) i Holland. Inden for rammerne af ESA Academy-programmet har ESA imidlertid udviklet en lignende facilitet udelukkende til uddannelsesmæssige formål. Den er placeret i ESA’s europæiske center for rumfartssikkerhed og uddannelse (ESEC) - Galaxia i Transinne, Belgien. Adgang til denne facilitet under workshoppen supplerer det, de studerende lærer på universitetet ved at gøre dem bekendt med Concurrent Design tilgangen.

Ansøgningsfristen er 11. november 2019.

 

Senest opdateret 09. oktober 2019