Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet ESA Søg om midler i ESA's programmer

Søg om midler i ESA's programmer

ESA-medlemskabet giver danske forskere og virksomheder mulighed for at deltage i teknologiudvikling og rummissioner og direkte adgang til data fra de nyeste satellitfaciliteter. Læs mere om, hvordan du kan søge om midler og afgive tilbud til ESA nedenfor.
Kontakt
Dennis Jorch Dehn Kristensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 77
Email: djdk@ufm.dk

ESA's teknologiprogrammer (billede)

ESA's teknologiprogrammer

ESA har en lang rækker programmer, der har fokus eller delvis fokus på teknologudvikling. Af disse programmerne har GSTP, ARTES, NAVISP og InCubed særlige karakteristika.

Danske forskere og virksomheder kan søge om midler og afgive tilbud til ESA i de første tre programmer gennem Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

ESA's PRODEX (billede)

ESA’s PRODEX

ESA-medlemsskabet giver også danske forskere og virksomheder adgang til at deltage i og bidrage til rummissioner.

ESA udsender løbende opslag om muligheder for at foreslå eller deltage i nye missioner og instrumenter. ESA’s programmer betaler for selve satellitten eller rumfartøjet og opsendelsen, men de videnskabelige instrumenter på missionerne skal forskningsinstitutionerne som regel selv levere. Der kan dog søges støtte hertil gennem ESA's PRODEX program (PROgramme de Développement d'EXpériences scientifiques).

ESA's øvrige programmer (billede)

ESA’s øvrige programmer

For alle andre af ESA’s programmer end de beskrevet ovenfor er der muligheder for at indsende tilbud på aktiviteter. Danmark deltager i de fleste af disse programmer. Disse inkluderer blandt andet ESA’s jordobservationsprogram, bemandet og ubemandet rumfart samt Safety og Security programmet.

 

Senest opdateret 11. maj 2020