Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Rumområdet Rummet og Danmark Partnerskaber Partnerskaber under etablering

Partnerskaber under etablering

Partnerskaber under etablering

S.H.A.R.E.

En gruppe offentlige og private aktører (virksomheder, GTS’er, Universiteter, myndigheder) har i første halvdel af 2020 udarbejdet en ansøgning til Innovationsfonden (Grand Solutions) inden for anvendelsen af positioneringsteknologi og digitalisering.

Ansøgningen med navnet “S.H.A.R.E.” (“Strategic Handling and Reduced Emissions”) har til formål at etablere en strategisk forsknings- og demonstrationsplatform, der kan fremme den grønne omstilling af varetransport i Danmark gennem en væsentlig optimering af den samlede logistik ved hjælp af en sikker deling af data ved alle vognmænd.

I kombination med en sikker og præcis positioneringsteknologi vil den nye digitale infrastruktur blive et afgørende middel til frem mod 2030 at generere væsentlige CO2-reduktioner i branchen. Infrastrukturen vil også kunne bruges i byerne til at reducere trængsels, klima og miljøproblemer fra den stigende varetransport.

Ansøgningen til Innovationsfonden blev i første omgang afvist i efteråret 2020. Efter feedback fra Innovationsfonden arbejder ansøgerne nu på en eller flere reviderede ansøgninger og planlægger at indsende igen i 2021. Partnerskabet er i færd med at blive institutionaliseret i et formelt og åbent partnerskab.

Kontakt: Martin Skjold Grøntved, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, maskg@sdfe.dk

Senest opdateret 05. maj 2021