FieldSense app bidrager til bæredygtig vækst i landbruget

Ceptu er en ung iværksættervirksomhed fra Århus, som har udviklet en smartphone- og webapplikation, FieldSense, der giver landmændene opdateringer om sundhedstilstanden af deres afgrøder ved hjælp af højopløselige jordbilleder fra jordobservationssatellitter.
Kontakt
Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

Applikationen muliggør, at problemer kan behandles tidligt i vækstsæsonen. Det betyder, at landmanden kan reducere brugen af gødning og pesticider, spare tid på manuel overvågning af afgrøderne og øge fortjenesten, fordi han ikke længere taber afgrøder til uopdagede sygdomme.

Kontaktoplysninger:

Martin Kjeld Pedersen, Communications
Tlf: 42471441
E-mail: mp@ceptu.com 

Det skønnes f.eks., at omkostningerne i 2015 i Danmark i forbindelse med omsåning af vinterhvede og vinterbyg pga. plante-sygdommen havrerødsot var op mod 150 mio. kr.

Ceptu har allerede i flere omgange modtaget støtte fra det danske innovationssystem. I 2015 blev Ceptu udvalgt til Innovationsfondens Iværksætterpilot-program Virksomheden har i 2016 også modtaget en bevilling fra Innovationsfondens InnoBooster-investeringsprogram.

I 2014 vandt FieldSense app-konkurrencen Space App Camp samt Copernicus CloudEO Master Farming Challenge, som Det Europæiske Rumagentur (ESA) står bag.

Senest opdateret 15. august 2019