Danmark laver nogle af verdens bedste nano-satellitter

GomSpace fra Aalborg er blandt verdens førende inden for udvikling og produktion af nanosatellitter. Siden 90’erne har verden set fremkomsten af en ny type af meget små satellitter.

En nanosatellit er ikke større end en kaffekande og bygget op af kvadratiske moduler på 10 gange 10 cm. Nano-satellitter er attraktive, fordi udviklingstiden er kort, de er bygget med standardkomponenter fra smartphone-industrien og fylder ingenting i lastrummet på en rumraket.

Kontaktoplysninger:

Direktør: Niels Buus
Tlf: 4032 5557
E-mail: nbu@gomspace.com

En nano-satellits levetid er normalt i dag på 1 år. Til gengæld er det billigt og nemt at sende nye op i rummet. Forsvaret samarbejder i øjeblikket med Gomspace om muligheden for at bruge en nanosatellit til at overvåge Arktis.

GomSpace blev etableret i 2007 af tre studerende fra Aalborg Universitet. Gomspace beskæftiger aktuelt ca. 40 fuldtidsmedarbejdere, men forventer at beskæftige ca. 55 medarbejdere ved udgangen af 2016.

GomSpace er lige blevet børsnoteret på NASDAQ First North, Premier i Stockholm. GomSpace sætter aktier til salg for 125 mio. svenske kroner (101 mio. kr.). Kapitaltilførslen skal sikre GomSpaces ekspansion i blandt andet USA og Singapore.

Senest opdateret 12. april 2018