Du er her: Forside Forskning og innovation Tilskud til forskning og innovation EU- og internationale programmer Horizon 2020 FAQ om Horizon 2020 Hvordan kan aktiviteter udført af medlemmer af en interesseorganisation finansieres?

Hvordan kan aktiviteter udført af medlemmer af en interesseorganisation finansieres?

Hvis det kun er interesseorganisationen, der er partner i projektet, er dens medlemmer ikke tilskudsmodtagere. Medlemmerne kan derfor ikke gøre krav på at få finansieret deres omkostninger af EU.

Deres udgifter kan kun blive støtteberettigede, hvis det står udtrykkeligt i Anneks 1 til tilskudsaftalen. Hvis tilskudsaftalen ikke tager højde for medlemmernes aktiviteter i projektet, skal tilskudsaftalen ændres og godkendes af Europa-Kommissionen.

Hvis medlemmerne er interesserede i projektets resultater, kan de overveje, om de skal blive partnere i projektet og tiltræde konsortiet.

Hvis medlemmerne er interesserede i at udføre et større arbejde på projektet, men ikke ønsker ejerskab over projektresultaterne, kan de være en såkaldt ”third party linked to the beneficiary” i kraft af deres medlemskab i interesseorganisationen og herved få refunderet deres omkostninger.

Interesseorganisationens medlemmer kan ikke være underleverandør til projektet og kan derfor ikke indsende en regning for det udførte arbejde på projektet. 

Senest opdateret 15. april 2019