Du er her: Forside Forskning og innovation Tilskud til forskning og innovation EU- og internationale programmer Horizon 2020 FAQ om Horizon 2020 Kan medarbejdere fra juridisk tilknyttede selskaber, f.eks. moder- og datterselskaber, arbejde på projektet og afregne lønudgifter inden for projektets finansiering?

Kan medarbejdere fra juridisk tilknyttede selskaber, f.eks. moder- og datterselskaber, arbejde på projektet og afregne lønudgifter inden for projektets finansiering?

Video: Introduktion til tredjeparter i Horizon 2020

Moder- eller datterselskaber er ikke tilskudsmodtagere og kan derfor som udgangspunkt ikke gøre krav på at få finasieret deres omkostninger gennem EU-bevillinger fra Horizon 2020.

Et moder- eller datterselskab vil være en såkaldt ”linked third party”, der defineres som en tredjepart med en juridisk forbindelse til tilskudsmodtageren i forhold til samarbejde, som ikke er begrænset til selve projektet.

Tredjepart skal altid fremgå af tilskudsaftalen. Ellers er deres omkostninger ikke tilskudsberettigede.

Se video oven for eller læse mere herom i:

Artiklerne 11, 12 og 14 beskriver de forskellige muligheder for at afregne omkostninger, som afholdes hos en tredjepart.

Hvis partnervirksomheden selv skal arbejde på projektet med egne medarbejdere, er det artikel 14, som gælder. 

Hvis partnervirksomheden blot stiller nogle ressourcer til rådighed, f.eks. noget varigt udstyr, men ikke selv udfører projektarbejde, er det artikel 11, som gælder.

Hvis partnervirksomheden selv dækker omkostninger, og projektet får arbejdet ”foræret”, er det artikel 12, som gælder.   

Senest opdateret 15. april 2019