Gå til indhold

Muligheder for din virksomhed i Horizon 2020

EU støtter virksomheders innovation og udvikling af ny viden. Det sker via EU-programmet Horizon 2020. Mød her danske virksomheder, og hør om deres erfaringer med internationalt samarbejde. Har du brug for rådgivning, så er der gratis hjælp at hente i det offentlige rådgiversystem.
Kontakt
Stefanie I Bondy Jørgensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 17
Email: stbj@ufm.dk
Birgitte Vedelstorp Andersen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 08
Email: bva@ufm.dk
Anne Maria Maibohm
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 61
Email: amma@ufm.dk
Holo: Horizon 2020 giver finansiering, læring og netværk

Ennogie: Horizon 2020 øger vores effektivitet med 40 procent

Nordic BioScience: Horizon 2020 skaber adgang til den bedste forskning

Blue Ocean Robotics: Horizon 2020 sikrer os et stærkt netværk i Europa

Ballard: Horizon 2020 styrker vores synlighed i Europa

Kort om Horizon 2020

Horizon 2020 uddeler hvert år milliarder af kroner til forskning og innovation. Midlerne uddeles i åben konkurrence, hvor konsortier med de bedste løsninger på en given problemstilling opnår penge til deres forsknings- eller innovationsprojekt.

Horizon 2020 er muligheden for dem, der er førende inden for deres felt. Virksomheden skal også være indstillet på at samarbejde med internationale partnere fra mindst tre forskellige EU-lande. Ofte er konsortierne store og sammensat på tværs af fag og brancher. Et konsortium kan f.eks. bestå af forskere fra et universitetet, ingeniører fra erhvervslivet og læger på et hospital. Du skal derfor være parat til at indgå i et vidensamarbejde med aktører uden for egen organisation og med aktører uden for eget postnummer. Din virksomhed kan enten have en stor og ledende rolle eller blot en mindre rolle i projektet. 

Jeres udgifter i projektet dækker Horizon 2020 med enten 70 eller 100 %. Jo tættere projektet er på markedet, desto større egenfinansiering.

Horizon 2020 spænder bredt emnemæssigt, og programmet støtter projekter lige fra sundhedsteknologi over innovative klimaløsninger til udvikling af avancerede materialer. Så programmet henvender sig til mange typer af forsknings- og innovationsparate virksomheder.

Udover mulighederne for at indgå i et EU-samarbejdsprojekt om forskning eller innovation kan virksomheder også søge midler fra programmet 'EIC Accelerator Pilot'. Her søger du midler uden at indgå i et internationalt konsortium.  

I 2021 afløses Horizon 2020 af Horizon Europe, som løber i årene 2021-2027 og med et forventet budget på 86 milliarder kroner.

Læs mere

Hvordan kommer din virksomhed med?

Du kan søge midler fra Horizon 2020 sammen med universiteter, andre virksomheder, kommuner eller andre centrale aktører på feltet. I skal bare komme fra mindst tre forskellige EU-lande. Hvis du har brug for hjælp til at finde partnere i Europa, så kontakt Enterprise Europe Network - læs mere nederst på siden.

Hvordan søger du Horizon 2020?

Start i god tid med at undersøge de emner, som EU udbyder i Horizon 2020 via opslag - de såkaldte calls. Her beskriver EU kort fortalt, hvilke innovations- og forskningsemner de udbyder, hvilke problemstilling de ønsker løsninger på, samt hvilke effekter de ønsker at opnå med projektet. 

Vær realistisk og afklaret

Det er vigtigt at være afklaret, før du kaster dig ud i det. Find svar på følgende spørgsmål:

  • Hvor mange ressourcer kan jeg lægge i det, hvis jeg vil skrive eller bidrage til en god ansøgning?
  • Hvor stor er sandsynligheden for at komme igennem med ansøgningen?
  • Hvad kræver det at deltage?
  • Hvad forventer jeg at få ud af Horizon 2020-projektet?

Hvem kan hjælpe dig?

Har du brug for hjælp og sparring, om det er realistisk og relevant for din virksomhed at søge, så brug EU-rådgiverne i rådgivernetværket EU-DK Support. Netværket er en landsdækkende sammenslutning af offentlige rådgivere, der gratis vejleder om mulighederne i blandt andet Horizon 2020.

Hvad opnår din virksomhed i et Horizon 2020-projekt?

Spørger vi virksomhederne om værdien ved at deltage, fremhæver de især: 

  1. øget forsknings- og innovationsniveau
  2. stærkere samarbejde med forskningsinstitutioner
  3. styrket internationalt netværk og synlighed.
Brug din lokale EU-rådgiver

Få hjælp fra EU-DK Support. Det offentlige netværk af EU-rådgivere kan hjælpe dig med at søge finansiering og finde partnere til Horizon 2020.

Find partnere

Vil du være en del af et Horizon 2020-projekt? Eller er du på udkig efter deltagere til et Horizon 2020-projekt? Så brug Enterprise Europe Network som matchmaker.

Senest opdateret 01. oktober 2020