Gå til indhold

Innovative Health Initiative (IHI)

The Innovative Health Initiative (IHI) er et offentlig-privat partnerskab mellem EU og den europæiske life science industri. IHI har et budget på 18 milliarder kroner og vil frem til 2027 uddele midler til SMV'er, universiteter og andre aktører, der vil bidrage til Europas sundhedsforskning.
Kontakt
Anne Overgaard Jørgensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 51
Email: aoj@ufm.dk

Hvad er formålet med partnerskabet?

Formålet med IHI er at få omsat sundhedsforskning og sundhedsinnovation til håndgribelige resultater til gavn for patienter og samfund. Det skal sikre, at Europa forbliver i førertrøjen, når det gælder tværfaglig, bæredygtig og patientnær sundhedsforskning.

IHI hed tidligere The Innovative Medicines Initiative (IMI) og begyndte tilbage i 2008. Navnskiftet fra IMI til IHI er skete under Horizon Europe. Det nye partnerskab har en bredere medlemssektor, men bygger videre på de gode erfaringer fra IMI. Desuden har IHI øget fokus på tværfaglighed og inddrager nye faglige områder som digital sundhed, big data og ”imaging”.

Hvem kan søge støtte?

I princippet støtter IHI alle typer aktører, men det er især rettet mod:

  • universiteter
  • forskningsinstitutioner
  • patientforeninger
  • små og mellemstore virksomheder.

Afhængig af typen af opslag kan større virksomheder også opnå støtte, hvilket vil fremgå af opslagsteksten.

Hvilke krav gælder?

IHI er omfattet af de samme regler, som gælder i Horizon Europe. Dog er der et krav om, at mindst 45% af hvert projekts budget skal komme fra en industriel partner. Desuden er det ikke alle opslag, som større virksomheder kan søge.

Hvilke typer af projekter støtter partnerskabet?

Midler fra IHI uddeles via et årligt arbejdsprogram, hvor det ofte er forsknings- og innovationsprojekter (RIA) der støttes.

Hvem er partnerne i IHI, og kan jeg deltage?

IHI's partnere består af EU, repræsenteret af Europa-Kommissionen, og den europæiske life science-industri, repræsenteret af brancheforeningerne COCIR, EFPIA (inklusive Vaccines Europe), EuropaBio og MedTech Europe.

Det er ikke et krav at være partner af IHI for at deltage i et projekt finansieret af partnerskabet.

Læs mere

Senest opdateret 28. oktober 2022